Recept

Tortu po receptu Ive Štrljić sa keksom i jagodama obožavaće i najveći probirljivci

Autor:

26.01.2024 19:39

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Recept Ive Štrljić za tortu sa jagodama vaši mališani će obožavati



Iva Štrljić može da se pohvali savršenom figurom, te se svi iznenade kad otkriju da se glumica u kuhinji savršeno snalazi. 

Recept Ive Štrljić za keks-tortu sa jagodama bez pečenja toliko je jednostavan da ćete ga praktikovati kada želite da oduševite goste ili najmlađe, bez velike muke i zadržavanja u kuhinji.

Ata Images

 

Sastojci:

- 400 g keksa

Sastojci za fil od jagoda:

- kilogram jagoda

- 150 g šećera

- 15 g želatina

- 50 ml vode

- 100 ml vode

Recept Ive Štrljić pročitajte u nastavku

Sastojci za beli fil:

- litar mleka

- 9 kašika griza

- 200 g šećera u prahu

- 200 ml slatke pavlake

Praktična žena promo

 

Sastojci za ukrašavanje:

- 600 g jagoda

- 600 ml sirupa od maline

- 20 g želatina

Pročitajte Svi pričaju o Mirki Vasiljević, ovo je zaista uspela da uradi majka četvoro dece

Priprema:

U litar mleka stavite devet kašika griza, kuvajte da se zgusne i ohladite. Umutite 200 ml slatke pavlake sa 200 g šećera u prahu i dodajte kašiku po kašiku, muteći, hladan kuvani griz.

U 100 ml vode stavite 15 g želatina da nabubri. U posudu stavite kilogram jagoda, 150 g šećera i 50 ml vode i, kad provri, kuvajte pet minuta.

Toplu masu ispasirajte i u nju dodajte nabubreli želatin koji ste istopili na tihoj vatri. Dobro izmešajte i ostavite da se stegne. Na tacnu stavite red keksa (20 x 30 cm), pa premažite polovinu belog fila.

 

 

Preko stavite polovinu fila od jagoda (ne dozvolite da se do kraja stegne već toliko da možete da ga mažete preko fila), drugi red keksa, preostalu polovinu belog fila, kao i preostalu polovinu fila od jagoda i treći red keksa.

Keks se ne potapa ni u kakvu tečnost. Po zadnjem redu keksa poređajte 600 g jagoda. U posudu stavite 100 ml vode i 20 g želatina da nabubri.

U posudu stavite šest decilitara sirupa od jagoda da se zagreje, dodajte nabubreli želatin istopljen na tihoj vatri. Dobro izmešajte i ostavite da se malo stegne pa prelijte preko jagoda.

Komentari. (0)

Loading