Detoks

Provereno skida salo sa stomaka: Sve jedete, ali pijete ovaj napitak svakog dana

Autor:

29.03.2023 11:15

Foto: Photo by Charlotte May from Pexels

Foto: Photo by Charlotte May from Pexels

Salo na stomaku uz ovaj napitak postaje prošlost, konzumirajte ga svakog dana



Salo na stomaku ne samo što nije privlačno, već sa sobom nosi gomilu zdravstvenih problema. Takozvana visceralna masnoća može izazvati niz ozbiljnih oboljena, od dijabetesa do srčanih bolesti.

Zbog toga je neophodno eliminisati ovog "krivca" zbog kog ne smemo da nosimo usku i kratku garderobu.

Iako je poznato da ne postoji čarobni štapić kada je u pitanju mršavljenje, nutricionisti tvrde da je jedan napitak posebno delotvoran kada je skidanje sala sa stomaka u pitanju.

Pročitajte Oslobađa organizam osećaja gladi - Čaj od dva sastojka koji topi kilograme

Photo by Laårk Boshoff on Unsplash

 

Većina se teško odriče navika kao što je ispijanje jutarnje kafe, ali stručnjaci savetuju da je zamenimo zelenim čajem.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu "Obesiti", ova mešavina čaja može pomoći u sagorevanju masti sa stomaka i to bez drugih promena u ishrani, piše Lepa i srećna.

Zeleni čaj sadrži grupu antioksidanata, poznatih kao polifenoli, koji čine do 30 procenata njegove suve težine. Posebno je bogat u najmoćnijoj vrsti katehina koji mogu da ubrzaju metabolizam i doprinesu bržoj razgradnji masti.

Pročitajte Bolest je Zlatu Numanagić prepolovila, priznaje - Teško je kada kolege počnu da me zagledaju i pitaju jesam li dobro (foto)

Photo by Aneta Voborilova on Unsplash

 

Osim katehina, zeleni čaj sadrži i kofein, koji se smatra stimulansom koji pomaže u sagorevanju masti, energiji i vežbanju.

Međutim, važno je napomenuti i da većina studija  koristi ekstrakt zelenog čaja umesto uobičajenog napitka. Ovo je važno jer je ekstrakt zelenog čaja obično snažniji od šolje zelenog čaja.

- To ne znači da ne možete da uskladite sadržaj ekstrakta zelenog čaja sa pićem, samo ćete morati da popijete više - objasnili su doktori koji su vodili istraživanje.

Dr Tim Bond dodaje da bi četiri šoljice čaja dnevno trebalo da budu dovoljne da se vide rezultati.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading