Dijeta

Oslobađa organizam osećaja gladi: Čaj od dva sastojka koji topi kilograme

Autor:

04.01.2023 12:02

Foto: Photo by Aneta Voborilova on Unsplash

Foto: Photo by Aneta Voborilova on Unsplash

Čaj koji topi kilograme, spremite ga uz samo dva sastojka



Svako jutro milioni ljudi započinju dan sa šoljom toplog čaja. Oni znaju da je čaj koristan, ali ne znaju svi o kvalitetima zelenog caja. Štavise, nisu mnogi čuli za čajnu dijetu, dijetu sa zelenim čajem i mlekom.

Dijeta sa mlekom i zelenim čajem najviše popularna među onima koji žele da smršaju i posle održavaju svoju težinu u normali. Ovo nije samo ukusan napitak koji ne stvara osećaj gladi, nego je odličan za čisćenje i detoksikaciju celog organizma od toksina.

Pročitajte Sjajno - Nećete se ugojiti tokom praznika ukoliko radite ovo!

Photo by Laårk Boshoff on Unsplash

 

Za jedan dan dijete sa mlekom i zelenim čajem možete izgubiti od 0,5 do 2 kilograma težine. Dijetu sa "mlekočajem" preporučuje se držati jedan dan, ne češće od dva puta mesečno.

Kontraindikacije: netolerancija na mleko, bolesti bubrega i zučne kese i nizak pritisak. Ako imate neku hroničnu bolest, konsultujte svog lekara.

Recept za čaj koji topi kilograme

  • 1,5 litar nemasnog mleka
  • 2 kašike pravog zelenog čaja (nikako u filter kesicama)

U prokuvano i ohlađeno mleko do 70 stepeni (ovo je važno – mleko ne sme da bude toplo, nego vruće) dodajte 2 kašike zelenog čaja. Poklopite i ostavite da odstoji 20 minuta. Posle procedite i pijte.

Pročitajte Dijeta Saše Popovića pravi hit - Nema gladovanja, a kilogrami se tope

Photo by Jason Leung on Unsplash

 

"Mlekočaj" pijte u toku dana po jednu šolju na svaka 2 sata.

Čaj sa mlekom apsorbuje se bolje, jer čaj olakšava varenje mleka, a mleko ublažava efekte kofeina. U međuvremenu pijte negaziranu vodu. Vode treba popiti najmanje 2 l na dan, obavezno, jer mleko i zeleni čaj je jak diuretik, a voda kontroliše ravnotežu u organizmu.

Glad nećete osetiti jer ovaj čaj koji topi kilograme oslobađa organizam osećaja gladi.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading