Tom Henks

Bolest Toma Henksa rasplakala svet: Bio sam idiot, jeo sam sve što sam hteo

Autor:

28.03.2023 14:44

Foto: Photo by Dia Dipasupil/Getty Images

Foto: Photo by Dia Dipasupil/Getty Images

Holivudski glumac Tom Henks bori se sa opakom bolešću i njegova je želja da pomogne svima onima koji su u sličnoj situaciji, kao i da ljudima generalno otvori oči



Holivudski glumac Tom Henks 9. jula proslaviće svoj 67. rođendan. Pre tačno deset godina njegov život promenio se iz korena i to posle saznanja da se bori sa dijabetesom tipa 2.

Glumac je otkrio da se već dugo vremena bori s visokim nivoom šećera u krvi, a naveo je da je tome doprineo njegov stil života i porodična istorija dijabetesa, prenosi Index.hr.

Pročitajte Ljubav otporna na vreme - Fotografija sa venčanja Toma Henksa i Rite Vilson oduševila svet

Photo by Paul Morigi/Getty Images for History

 

- Delom je to zbog mojih gena, a delom zbog užasnog načina života koji sam vodio. Jeo sve što sam hteo. Otišao sam kod doktora i on mi je rekao:

‘Znaš onaj visoki šećer s kojim se boriš od 36. godine? E, pa dobio si dijabetes tip 2′  - izjavio je u ranijem intervjuu za Radio Times.

Henks je rekao da je bio „potpuni idiot“ kada je u pitanju odnos prema hrani.

Pročitajte Tom Henks zaražen korona virusom

- Ja sam deo lenje američke generacije. Bio sam težak. Gledali ste me u filmovima, znate kako sam izgledao. Bio sam totalni idiot. Mislio sam da to mogu izbeći uklanjanjem peciva iz čizburgera - priznao je Henks.

Danas nastoji da vežba svaki dan.

- To može biti bilo šta: traka za trčanje, šetnja ili planinarenje sa psom, ali mora trajati jedan sat svaki dan - istakao je glumac prenosi N1.

Pročitajte Smeju i dijabetičari - Voćni napitak koji obara šećer u krvi za samo 15 minuta

Photo by Joe Maher/Getty Images

 

Bolest Toma Henksa neće napredovati i neće morati da uzima insulin ako se bude zdravo hranio, preneo je glumac reči svojih lekara. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading