Ukusan napitak

Smeju i dijabetičari: Voćni napitak koji obara šećer u krvi za samo 15 minuta!

Autor:

22.02.2023 14:45

Foto: Photo by Fotos on Unsplash

Foto: Photo by Fotos on Unsplash

Istraživanja su pokazala da sok od nara može da obori šećer u krvi za samo 15 minuta, dijabetirčari će ga obožavati



Dijabetes je ozbiljno doživotno stanje koje ubije više od milion ljudi godišnje - a nažalost, svako može da ga dobije. Oboleli od ove bolesti mogu život da učine lakšim ako svoju ishranu prilagode i unesu neophodne promene.

Pročitajte Savršen doručak za fit trudnice - Kristina Maksimović zahvaljujući ovome nema višak kilograma (foto)

Photo by Sahand Babali on Unsplash

 

Najvažnije od svega je da ne propuštaju obroke i da svakog dana imaju doručak, ručak i večeru. Šećer, so i  masnoće treba smanjiti, ali se ne savetuje da ishrana bude svedena na nekoliko namirnica. Naprotiv, ona treba da bude raznovrsna i da sadrži voće, povrće, kao i skrobne namirnice poput paste. Brojna istraživanja su pokazala da su mediteranska i DASH dijeta najbolji režimi ishrane.

Pročitajte Po receptu Kejt Midlton - Salata koja je postala viralna na društvenim mrežama, evo zašto (video)

Photo by Chermiti Mohamed on Unsplash

 

Voće ima veliku moć u borbi sa dijabetesom tipa 2, a kako biste maksimalno iskoristili njegove blagodeti, isprobajte sok od nara. Studija objavljena u britanskom Časopisu savremenog nutricionizma pokazala je da on može da obori vrednost šećera u krvi za samo petnaestak minuta.

Pročitajte Crna limunada čini čuda u organizmu, topi salo i čisti otrove

Photo by Tamanna Rumee on Unsplash

 

U pomenutom istraživanju, u drugim grupama, ispitanici su se isto hranili, a pili samo vodu ili neko drugo bezalkoholno piće, međutim, nije bilo nikakvih efekata. Naučnici pretpostavljaju sa sok od nara ima uticaja na metabolizam glukoze.

Pročitajte Brza dijeta za hitne situacije, uskočite u haljinu bez problema

Photo by Johanna on Unsplash

 

Zašto je zapravo nar toliko moćan? Njegov potencijal se krije u velikoj količini antioksidanata, a smatra se da oni imaju sposobnost da vezuju šećer i tako sprečavaju njegov uticaj na nivo insulina, piše Lepa & Srećna.

Dijabetes tipa 2 nema uvek jasne simptome, stoga treba obratiti pažnju na čestu žeđ, umor, učestalo mokrenje, gubitak kilograma, kao i eventualno sporo zarastanje rana. 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading