Skrivena strast glumice Nine Nešković: Slatki zalogaji u pola noći!

Autor:

17.10.2020 16:45

Foto:

Foto:



Glumica Nina Nešković više vremena posveti dekorisanju stola nego pripremi hrane, usavršila je pravljenje torti i sladoleda, a tokom Trke preživljavanja bila je prinuđena da jede skakavce

Glumica Nina Nešković (27), koju publika upravo gleda u seriji “Močvara”, iskreno priznaje da joj je hrana jedno od najvećih zadovoljstava u životu. Ipak, retko zalazi u kuhinju jer živi sama i često je na zahtevnim snimanjima koja traju po čitav dan. Dok je studirala glumu, učila je kulinarske tajne od koleginica s klase, pre svih od Marte Bjelice, za koju tvrdi da “kida za šporetom”.

Glumac Miloš Đorđević tvrdi – Nema dobre drame na prazan stomak! 

- Ne postoji ama baš ništa što ne volim da jedem, sve mi prija. Ali kako zbog posla kojim se bavim moram da vodim računa o liniji, trudim se da ne preterujem s hranom, posebno sa slatkišima. Izbegavam ih, mada mi teško ide. Kada ne uspem da im odolim, obavezno pojačam trening. Imam dve omiljene torte. Jedna je zdrava verzija sa crnom čokoladom, urmama i pečenim lešnicima, koja se brzo pravi i još brže nestane, dok je druga s keksom, jogurtom i malinama. Pošto sladoled obožavam, u blenderu smutim bananu i malinu i zamrznem ih.

Mesto za slavlja!

Nina kaže da je njeno kulinarsko umeće prilično skromno, međutim, uživa da kuva za drage ljude. I veoma joj je važno da sve bude lepo aranžirano, od fino dizajniranog escajga i salveta do rasporeda hrane po bojama u tanjiru.

- Često više vremena posvetim dekorisanju nego samoj pripremi jela, što se svakako oseti u ukusu, ali imam divne prijatelje i porodicu koji uvek s mnogo entuzijazma pozdrave moj trud, pa više komentarišu kako je sto postavljen nego posluženje. Tip sam osobe koja voli kafane i restorane, tamo uspešno spajam dobro društvo i slasne specijalitete. Imamo jedan restoran u koji idemo kad nešto slavimo: nagrade, premijere, nove uloge. U njemu mi je sve fantastično.

Kako joj je jutro omiljeni deo dana, doručak i kafa su neizostavni deo rituala kad se probudi. Obožava jaja pripremljena na sve načine u kombinaciji sa salatom i beskvasnim hlebom.

- Ipak, najmanje vremena oduzima mi proteinska palačinka, gotova je bukvalno za pet minuta. U blenderu smutim belanca, bilo koji sirni namaz, ovsene pahuljice i bebi-spanać i ispečem u tiganju. Po palačinkama sam poznata u društvu, nije mi teško da ih pravim ni u pola noći. Pronašla sam zdraviju varijantu, sa ovsenim brašnom i belancima. Ponekad dodam i bananu i organski kakao, a filujem ih crnom čokoladom, cimetom, namazom s rogačem i medom. Redovno sam ih donosila na fakultet, i prvo su kolege s klase bile skeptične, ali su se s vremenom toliko navikli da sada mnogi od njih jedu ovaj slatkiš samo sa “mojim” namazom od eurokrema, kisele pavlake, svežih malina i plazme.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Neskovic (@neskovicnina9) on Nov 25, 2019 at 12:37pm PST

Dva dana u šumi.

Pošto je adrenalinski tip i zanimaju je ekstremni sportovi, učestvovala je na Trci preživljavanja, koju opisuje kao jedinstveno iskustvo.

- Ova trka se održava već deset godina na različitim lokacijama po čitavoj Srbiji. Cilj je, između ostalog, pronaći najraznovrsniju jestivu hranu i preživeti dva dana u šumi uz samo pola litra vode. Sećam se neverovatnog osećaja gladi i potpunog oduševljenja kad naiđem na bobičasto voće, jabuku ili jestivu pečurku, koju tek treba spremiti na vatri, koju moraš sam da zapališ. Bila sam prinuđena da jedem i skakavce. To više nikad ne bih ponovila, ali svakako da posle takve avanture mnogo više cenim hranu. Osećaj je sličan onome kad bi mi mama spremila omiljeni ručak po povratku sa ekskurzije: supu, meso, krompiriće, zelenu salatu i knedle sa šljivama, po kojima je neprevaziđena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Neskovic (@neskovicnina9) on Jan 27, 2020 at 4:45am PST

Glumica obožava srpsku kuhinju, od domaćih specijaliteta najviše voli ajvar i slaninu, koja je neizostavni deo njenog jelovnika kada je u fazi čišćenja organizma od ugljenih hidrata pa se hrani isključivo mastima i proteinima. Od kuvanih jela, sarma je definitivno na prvom mestu.

- Radoznala sam i moram da probam različite kuhinje, međutim, italijanska mi je neprikosnovena. Uživam u pastama, picama, raznim sirevima. Zapravo, ljubitelj sam testa u svim oblicima, od domaćih kiflica i pita do italijanskih đakonija.

Nisu joj strani ni noćni napadi gladi, ali dobro je da ih nema često. Tada sebi dozvoljava sve najnezdravije slatkiše, uz konstataciju da ima sreće što joj je metabolizam odličan a telo naviknuto na trening pa se nikada nije suočila s viškom kilograma.