Oklagije iz raja izašle: Zašto je maderoterapija zaludela žene širom sveta

Autor: Svetlana Stojaković

11.07.2018 14:38

Foto:

Foto:Potpuni hit u prošloj godini, ova masaža prava je atrakcija i u aktuelnoj letnjoj sezoni, pa je u salonima za njom i dalje neverovatna potražnja jer stimuliše oslobađanje toksina iz tela, popravlja tonus kože i oblikuje figuru, uz to i smanjuje stres i relaksira

Nega, piling i hidratacija: Spremne za plažu u tri koraka

Iako nije nikakav revolucionarni tretman koji nam dolazi iz budućnosti već više podseća na neku drevnu metodu za uklanjanje celulita, maderoterapija je zaludela žene širom sveta. Retko koja nije podlegla trendu, otišla u salon za lepotu i odmah uplatila deset tretmana masaže sa oklagijama, koliko je okvirno potrebno za vidljive rezultate. Nastala u Kolumbiji, ova metoda se zaista pokazala učinkovitom za razbijanje masnih naslaga i takozvane pomorandžine kore, oblikovanje zadnjice, zatezanje kože i popravljanje njenog tonusa. Njome se stimuliše limfa, a to je prvi i osnovni korak u borbi protiv upornog celulita.

Za razliku od klasične anticelulit masaže, maderoterapijom se mnogo brže i lakše dolazi do rezultata, a praksa je pokazala da je čak dvostruko bolja. Ona se izvodi specijalno dizajniranim drvenim masažerima čijom primenom se podstiče izbacivanje toksina iz tela. Aktivnim masiranjem određenih područja - nogu, ruku, stomaka, bedara, zadnjice - utiče se na mikrocirkulaciju, eliminiše se zadržavanje vode u organizmu i počinje razgradnja masti.

Rešite se pomorandžine kore bez gladovanja: Sedmodnevna anticelulit dijeta

Ova dubinska anticelulit masaža najčešće traje između 30 i 45 minuta, a preporučuje se kontinuirani odlazak na tretmane koji se rade u razmaku od dva dana. Za masiranje se upotrebljavaju sprave od drveta, najčešće bukovog, pa je postupak potpuno prirodan, neinvazivan i nema apsolutno nikakvih kontraefekata. I još nešto, ne samo da se na taj način zateže telo nego se to odražava i na bolje raspoloženje, umanjuje se stres i smiruje um.

Joga u svako doba dana: Najbolji fitnes saveti za leto Džesike Bil

Svaki tretman maderoterapije započinje klasičnom masažom, nakon koje maderoterapeut uvodi ulja sa ciljanim dejstvom, da bi onda prešao na drveni alat. Kako su instrumenti specijalno oblikovani, oni omogućavaju intenzivan pritisak na fibrozni celulit i uklanjanje masnih naslaga zajedno sa ostalim toksinima nakupljenim u organizmu, kao i izbacivanje vode. Tehnika masaže podrazumeva seriju pokreta koji se ponavljaju, uz menjanje drvenih elemenata (od sedam do deset različitih) u zavisnosti od regije koja se tretira.

Hidratacija tokom letnjih meseci: Koži treba voda

Na masažu oklagijama možete ići i ako nemate problem sa celulitom, a ona može da se primenjuje čak i na licu. Facijalna maderoterapija daje efekat podmlađivanja jer aktivira proizvodnju elastina i kolagena i tonira kožu. Masaža lica traje dvadesetak minuta, promene su vidljive nakon dva tretmana, dok je za radikalne rezultate potrebno 15. I ovde se započinje običnom masažom, nakon koje se prelazi na drvene alate. Njima se mogu oblikovati jagodice i donja vilica, eliminisati fine linije i bore, konturisati usne i podbradak. I kod facijalne maderoterapije stimuliše se izbacivanje viška tečnosti, što se posebno vidi na vrećicama ispod očiju.