Masaža oklagijama je hit u svetu: Maderoterapijom protiv upornog celulita

Autor:

26.05.2018 17:15

Foto:

Foto:Maderoterapija, najnovija tehnika za uklanjanje celulita, pa čak i onog najupornijeg, apsolutni je hit u svetu.

Ono što malo ko zna jeste da se ova neobična tehnika koja uz pomoć različitih oklagija uklanja takozvanu pomorandžinu koru, bazira na drevnoj orjentalnoj tehnici upotrebe drveta u svrhu drenaže toksina.

Ono što je karakteristično za maderoterapiju jeste specifičan set opreme koji se koristi prilikom tretmana. Postoji oko 20 drvenih alata za masažu, a većina podseća modifikovane izrezbarene oklagije i rolere. Zbog toga ove tretmane najčešće nazivaju i "masažom oklagijama".

Објава коју дели Ana Dobnik (@anadobnik) дана 24. Мај 2018. у 9:13 PDT

Kako deluje?

Maderoterapijom se stimuliše limfni sistem koji je zadužen za izbacivanje toksina iz našeg tela. Zbog loših životnih navika, loše ishrane i nedovoljno kretanja, najčešće se dešava da ovaj sistem ne vrši funkciju. Limfa u njemu se ne pokreće, a štetne materije ostaju zarobljene u telu. I višak masti, i višak šećera i višak aditiva iz hrane takođe ostaju zarobljeni u našem telu i zajedno stvaraju masne naslage koje liče na ozloglašenu pomorandžinu koru. A upravo masažom oklagijama, odnosno ravnomernim, ritmičnim pokretima stimuliše se taj protok limfe. Na taj način se pokreće metabolizam i organizam počinje da brže radi sam na izbacivanju masnih naslaga, toksina pa i celulita.


Blagodeti maderoterapije

Pored otklanjanja i najupornijeg celulita ovom metodom podiže se energija, smanjuje stres i oslobađaju mišići i zglobovi od bolova. Pokazalo se i da doprinosi učvršćivanju tela, zategnutosti kože, smanjuje broj masnih ćelija, ublažava bore na licu i drugim delovima tela, izbacuje toksine i višak vode.

Објава коју дели EGE (@beautystudioege) дана 24. Мај 2018. у 9:48 PDT

Maja Gašić

Autor