Adriana Čortan: Nisam se pronašla kao plavuša

Autor: Maja Gašić

21.09.2018 22:00

Foto:

Foto:Voditeljka koja je karijeru započela u svetu modelinga rano je naučila sva pravila ispravne nege, uvek traži mišljenje i savet stručnjaka, svakodnevno disciplinovano vežba kod kuće, ne dopušta da joj kosa bude nesređena, a kada poželi malo ekstravagancije, ima svoje omiljene stilove šminkanja

Prirodan izgled

Kada sam sa šesnaest godina počela da se bavim manekenstvom, prvo što sam naučila bilo je da cenim prirodan izgled. Nega je neophodna i spolja i iznutra, a lepota je odraz našeg fizičkog, ali i duhovnog stanja. Da je u zdravom telu zdrav duh znamo svi, samim tim je i fizička aktivnost potreba svakog čoveka, danas pogotovo. Uvek sam bila sportski tip, pa mi vežbanje nije teško padalo. Sport mi pričinjava zadovoljstvo. Zahvaljujući genetici i životnim navikama nikada nisam imala potrebu za dijetama, ali generalno biram zdraviji način ishrane.

Adriana Čortan: Lumperajka za pamćenje

Kosa

Dugo sam nosila dugu kosu, koja je bila i nekakav moj zaštitni znak, ali već nekoliko godina ona je srednje dužine ili do ramena. Menjala sam frizure samo u dogovoru sa svojim frizerima. Svašta sam isprobavala, i u zavisnosti od prilike, volim različite frizure. Volim i ravnu i talasastu, ali i kosu podignutu u visoku punđu, što često nosim. Jednom sam imala izlet s plavom kosom, bilo je interesantno, ali sam se brzo vratila u prirodnu boju. Videla sam kako je biti plavuša, ali se nisam pronašla u tom izazovu. Kod frizera idem najmanje dva puta nedeljno, pa je, samim tim, moja kosa konstantno negovana. Krajeve skraćujem obavezno na mesec, mesec i po dana, čak i kada ne menjam frizuru.

Adriana Čortan: Kako se izboriti sa ranom zorom kad niste ranoranilac

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Adriana Cortan (@adrianacortan) дана 6. Сеп 2018. у 7:35 PDT

Šminka

Na sreću, nisam pravila greške kada su nega i šminka u pitanju, verovatno zato što sam okružena ljudima iz te industrije, pa sam nekako uvek na izvoru pravih i proverenih informacija, a nisam ni sama mnogo eksperimentisala.

Za posebne prilike najčešće biram ili “smokey eyes”, sa “nude” ili karminom boje breskve i sjajem za usne, ili crveni karmin i ajlajner. Isto važi i za nokte – ako lak nije crveni, bordo ili tamnoljubičasti, skoro crni, onda je nude ili pastelnoplavi, što je za leto odličan izbor. 

Sonja Pavlica: Nega lica iz bakine kuhinje

 

 

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Adriana Cortan (@adrianacortan) дана 18. Авг 2018. у 9:14 PDT

Fitnes

Ako ne idem negde na fitnes, kao što je trenutno slučaj, onda vežbam kod kuće. Izdvojim makar dvadeset minuta, pola sata dnevno, jer je i to dovoljno za održavanje forme. Nekada sam redovno igrala tenis, ali sada nažalost ne igram, a u kakvoj sam formi videćemo na predstojećem turniru poznatih ličnosti. 

Maja Gašić

Autor