Sanja Vukašinović: Preplanuo ten je najbolja šminka

Autor: Maja Gašić

26.07.2019 18:30

Foto: Izvor:Gloria magazin/Mirjana Tasovac, Foto:Jakov Simović

Foto: Izvor:Gloria magazin/Mirjana Tasovac, Foto:Jakov SimovićDvadesetjednogodišnja strelkinja, koja je nedavno osvojila kvotu za učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju, i pre takmičenja odvoji malo vremena za šminku, najviše joj se dopada kada njena duga kosa ima svetlije krajeve, a od parfema najradije bira one što mirišu na čisto

Šminkanje

Šminka je moja velika ljubav, imam je mnogo i kada mi situacija dozvoljava, obožavam da eksperimentišem s njom. Inače obavezno nanosim korektor, maskaru i labelo, a količina proizvoda koje uz to koristim varira u zavisnosti od raspoloženja i vremenskih uslova. Kada je 35 stepeni, ne stavljam ništa na lice.

Sportski mejkap i frizura

Kada se takmičim, najviše mislim o stvarima koje nemaju mnogo veze sa izgledom, trudim se da budem koncentrisana na svoje zadatke tog dana. Ipak, deset minuta pre nego što napustim kuću ili hotel uvek odvojim malo vremena za šminku. Kosu, ako nemam pletenice, vežem u zategnut rep neposredno pre pucanja. Važno mi je samo da je ona čista, a rep je najpraktičnije rešenje da je sklonim s lica.

Tetovaže

Imam nekoliko ideja za tetovaže koje bih volela da istetoviram na rukama, međutim, mama i baka bi se zbog toga veoma ljutile na mene, pa za sada samo radim na tome da dobijem njihovu dozvolu.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

Duga kosa

Vodim računa da sva kozmetika koju koristim bude prirodna. Takvi su i preparati kojima negujem kosu, i zahvaljujući njima ona se oporavlja s obzirom na to da je duga i farbana nekoliko puta. Trenutno mi je kosa smeđa, sa nešto svetlijim krajevima, i to najviše i volim. Nije isključeno da jednog dana probam i neke druge boje, ali za sada mi je ovako lepo, jer sam se navikla i ne mogu sebe da zamislim drugačiju.

Čista mirisna nota

Moj omiljeni parfem je English Pear and Freasia brenda Jo Malone. Njega koristim najviše jer miriše, prosto rečeno, na čisto. Uvek ga stavljam kada se takmičim jer nije “težak” pa mi ne smeta dok pucam.

Torba za plažu

Iako je preplanuo ten najbolja šminka, trudim se da budem odgovorna prema svojoj koži i uvek kada se izlažem suncu vodim računa o zaštiti. U torbi za plažu obavezno nosim vodu, naočare, ulje, kremu za sunčanje, slušalice i knjigu.

Maja Gašić

Autor