Mejkap noviteti: Zlatna groznica jeseni

Autor:

07.10.2017 12:25

Foto:

Foto:



Za vreme održavanja nedelje mode u četiri svetske metropole mejkap artisti predstavili su nove trendove šminkanja, pa tako za sezonu jesen/zima 2017/18. predlažu neumerenost rukovodeći se idejom da je savršenstvo u preterivanju, zbog čega se na velika vrata vraćaju naglašeno rumenilo, veštačke trepavice, šljokice i snažne boje koje jasno asociraju na luksuz i glamur

Kao i modni, trendovi u šminkanju se uvek rađaju na pisti, ali retko baš sve što ponesu manekenke zaživi i na ulici. Razlog je jasan - dizajneri vole da prenaglase oči, “umrljaju” usne, kao brend Preen ove godine, rumenilo stave od slepoočnica do jagodica i istaknu obrve, što mnogim ženama ne pada na pamet. Ipak, većina mejkap noviteta koje modne kuće predlažu za jesen-zimu 2017. deluje primamljivo. U modi su oči naglašene senkom ili ajlajnerom, šljokice, a vratile su se i veštačke trepavice. Opet se nosi “smokey eyes”, jarkocrveni ruž i roze rumenilo - sve što od jedne obične devojke pravi vamp zavodnicu, kako su na modelima pokazali brendovi Brandon Maxwell, Balmain, Saint Laurent i drugi.

Tajna lepe kože: Sjaj iz vinograda

Crveni karmin i nije neki novitet. On je “mala crna haljina” u neseseru za šminku svake devojke, jer kad ga stavi, ona automatski postaje elegantnija i lepša, čak i ako nema ni puder ni maskaru na licu. I zato je on klasik kome se stalno vraćamo, pa smo ga mogli uočiti na više revija. Od narandžastocrvene, preko kombinacije crvene i roze do bordo tonova, preporučuju ga Dolce&Gabbana, Giambatista Vali, La Perla. Ukoliko volite svedeniji izgled, opredelite se za olovku u boji, kojom ne morate samo da uokvirite usne već je nanesite preko cele njihove površine, ili za crvenkasti balzam poput Sephorinog “Kiss Me”.

Sofija Rajović: Tajna lepote je u jednostavnosti

Veseli kolorit sa odeće najčešće se prenosi na kapke. Tako je i u novoj sezoni, ali uopšte nećete pogrešiti ako na očima nosite isključivo crnu. Olovku možete da stavljate i sa unutrašnje strane oka, a s gornje je obavezan ajlajner. Crni je i dalje najpopularniji, ali može i u nekoj drugoj boji, ako baš pratite trendove, onda u plavoj. Što se tiče senki, paleta je ograničena isključivo maštom: igrajte se i mešajte pastelne nijanse - boju jorgovana, bebiplavu, žutu i roze. Ne zaboravite ni na svetlucave i šljokičaste senke, koje su super zabavne za noćni provod. Sa njima u duetu obično dolaze i veštačke trepavice, za koje su dizajneri našli inspiraciju u šezdesetim godinama XX veka. Između ostalih, samo na donje trepavice stavljali su ih šminkeri na reviji Džeremija Skota.

Plavi tuš i olovka: Pravila šminkanja koja Ledi Di nikada nije poštovala

Jesen je pravo vreme da se bronzer zameni rumenilom. Koristite ga poput mejkap artista na reviji Max Mare: istu nijansu nanesite na kapke i obraze. Tako će celo lice poprimiti nežan, ružičast ton, a vi delovati odmornije i svežije. Ako je rumenilo kvalitetno, možete da stavite još samo korektor, malo maskare i neutralan sjaj za usne. Za bilo koju šminku preduslov je sjajno, zdravo i negovano lice, pa pre nego što utrljate podlogu ili puder namažite zaštitnu kremu i sačekajte pet minuta da je koža upije.