Beogradsko dramsko pozorište proslavilo rođendan: Premijera "Idealnog muža" i godišnje nagrade (foto)

Autor:

21.02.2019 12:22

Foto:

Foto:



Dodelom godišnjih priznanja i premijerom komedije “Idealan muž Oskara Vajlda u režiji Predraga Štrpca, Beogradsko dramsko pozorište(BDP) obeležilo je 20. februara Dan pozorišta.

Srđanu Dediću uručena je nagrada “Tanja Lukjanova” – glavno godišnje priznanje BDP-a za višegodišnji doprinos tom teatru i pozorišnom životu Srbije.

Danica Ristovski otkriva: Kako sam se na probi predstave udala za Lazu

Zvanično saopštenje i protest glumaca BDP: Nećemo šund, kič i neukus u pozorištu

Nagrada za najbolja ostvarenja članova ansambla BDP-a i gostujućih umetnika i autora u predstavama tog pozorišta u 2018. godini dodeljena je Dragiši Milojkoviću za ulogu direktora pozorišta u predstavi “Na tragu”, Milanu Čučiloviću za ulogu oca u predstavi “Moj deda je aut” i Vladanu Miliću za ulogu sina u predstavi “Ničiji sin”.

Nakon svečane ceremonije uručenja godišnjih priznanja, za 71. rođendan na sceni Beogradskog dramskog pozorišta premijerno je izvedena komedija "Idelan muž" koja se lepršavo, gotovo vodviljski, poigrava tezom da savršeni muškarac ipak ima mane, da ničija prošlost nije blistava, bez mrlje.

Premijera “Ekvusa” na sceni BDP-a: Priča o psihijatru i njegovom pacijentu okupila brojna poznata imena (foto)

Kroz pitanje kakav bi onda bio idealan muž, Vajld se bavi društvenim licemerjem. Ovo je najpopularnija i najčešće izvođena, adaptirana i ekranizovana komedija ovog slavnog pisca. Praizvedba je bila još davne 1895. godine u Londonu.

Milena Pavlović Čučilović demantuje čaršijske priče: Sve je u redu, Milan i ja se ne razvodimo

Scenografiju potpisuje Marija Kalabić, kostime Dragica Laušević, a u predstavi igraju: Branko Janković, Milica Milša, Tatjana Kecman, Aleksandar Jovanović, Bora Nenić, Nada Macanković, Stanislava Nikolić, Jadranka Selec, Dobrila Ilić, Vladimir Kerkez, Nikola Malbaša i Dragiša Milojković.