Dramatične reči Mile Jovović: Bombe razaraju zemlju u kojoj sam rođena

Autor:

28.02.2022 15:30

Foto:

Foto:

Mila Jovović skrhana ratom u njenoj domovini



Četiri duga dana traje invazija na Ukrajinu, broj žrtava raste iz sata u sat, a rešenje se, barem za sada, ne nazire. 

Brojne poznate ličnosti putem društvenih mreža pružile su podršku narodu Ukrajine, no posebnu pažnju privukle su reči poznate glumice Mile Jovović, koja je i u prošlosti česot pričala o svojim korenima.

Milica Bogdanovna Jovović (46), kako glasi puno ime glumice koja je svetsku slavu stekla ulogom u filmu 'Peti element', danas živi i radi u Americi, a poznato je da korene vuče kako iz Ukrajine i Rusije, tako i iz Crne Gore.

Pročitajte Mila Jovović otkrila zašto se njena porodica nikada neće vratiti u Srbiju

Gettyimages

 

Ona je odlučila da uputi apel čitavom svetu, komentarišući trenutnu situaciju u Ukrajini, a takođe se osvrnula i na potresne uspomene njene porodice vezane za rat u bivšoj Jugoslaviji.

- Slomljenog sam srca i zapanjena pokušavajući da obradim ovosedmične događaje u mom rodnom mestu u Ukrajini. Moja zemlja i narod su bombardovani - počela je svoje izlaganje Mila.

Pročitajte Za glumicu Milu Jovović danas je poseban dan: To je prekretnica!

Mila Jovović skrhana događajima u Ukrajini

Glumica je izrzaila žaljenje zbog činjenice da se njeni prijatelji i porodica kriju, te da je trenutno podeljena na dva dela.

- Podeljena sam na dva dela dok gledam kako se užas odvija, zemlja se uništava, porodice raseljavaju, celi njihov život leži u uništenim fragmentima oko njih - poručila je, vidno potrešena glumica.

U duhu sukoba u Ukrajini prisetila se dešavanja u Jugoslaviji tokom 90-ih godina i trauma koje je njena porodica preživela: "Sećam se rata u očevoj domovini bivšoj Jugoslaviji i priča koje moja porodica priča o traumi i teroru koji su doživeli."

Za kraj, Mila je istakla svoje razočaranje u lidere država, koji su 'nesposobni' da svom narodu obezbe mir i prosperitet.

- Rat. Uvke rat. Lideri koji ne mogu doneti mir. Beskrajni velikan imperijalizma. I uvek narod plaća krvoprolićem i suzama - zaključila je glumica, koja je takođe apelovala na sve da se pomogne Ukrajini i ukrajinskom narodu.

Podsetimo, Mila Jovović rođena je u Kijevu 1975. godine, kao ćerka sprskog lekara Bogdana Jovovića i ruske glumice Galine Loginove.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading