Kraljevska porodica

Kraljica Kamila napravila presedan, zamenila kralja, pa spomenula Kejt Midlton

Autor:

28.03.2024 16:15

Foto: Chris Jackson / Getty Images

Foto: Chris Jackson / Getty Images

Kraljica Kamila na preduskršnjoj službi zamenila muža, pa spomenula i Kejt Midlton



Kralj Čarls i njegova snaha Kejt Midlton su nedavno obavestili javnost da se bore sa opakom bolešću. Kako bi njihov oporavak neometano tekao, ostali članovi porodice su sve dužnosti preuzeli na sebe.

Iz tog razloga se kraljica Kamila, umesto svog supruga, pojavila na preduskršnjoj službi kako bi podelila novčane poklone uoči predstojećeg praznika.

Justin Tallis - WPA Pool / Getty Images

 

Kamilin postupak britanski mediji opisuju kao istorijski presedan, a ona se ispred katedrale u Vusteru pojavila elegantno obučena, a sneg-beli kaput mnogima je zapao za oko. 

Pročitajte Bolest Kejt Midlton zakomplikovala stvari, Čarls i Kamila doneli važnu odluku

Iako fizički nije bio prisutan, kralj Čarls III je unapred snimio uskršnju poruku u kojoj je naglasio važnost sloge i prijateljstva i izrazio tugu što ne može lično da prisustvuje službi u katedrali. 

Govoreći o dobitnicima novčane nagrade, on ih je opisao kao „divne primere ljubaznosti i ljude koji su svoj život posvetili služenju drugima i svojim zajednicama“.

Emotivnu poruku u kojoj se nije direktno osvrnuo na svoje narušeno zdravlje, kao ni na zdravlje Kejt Midlton, kralj Čarls je snimio sredinom marta za svojim stolom u sobi Bakingemske palate iz 18. veka.

Pročitajte Šta će se desiti sa Kamilom ako kralj Čarls umre?

Unutar katedrale, Kamili se poklonilo 75 muškaraca i 75 žena, što simbolizuje broj godina britanskog monarha, a stajale su i dve torbice: jedna crvena i jedna bela, u kojima se nalazi veliki novčani prilog.

Bela torbica ima set posebno iskovanih srebrnih Maundi novčića koji simbolizuju zahvalnost onima koji su pokazali izvanredne hrišćanske osobine i svojim ličnim primerom uticali na druge ljude i zajednicu. 

Dobitnici novčanog priloga se biraju iz biskupija Engleske crkve širom Velike Britanije, kao i iz anglikanskih i ekumenskih partnera širom Ujedinjenog Kraljevstva.

Justin Tallis - WPA Pool / Getty Images

 

Kraljica Kamila je na pomenutom skupu srela i dve devojke koje su je dočekale sa porukom podrške za Kejt Midlton. Na posteru je pisalo „Prenesite našu ljubav Kejt”.

Devojke su zatim upitale suprugu kralja Čarlsa da li će poster predati Kejt, na šta je ona kratko odgovorila:

- Znam da je Kejt oduševljena svim lepim željama i podrškom - izjavila je Kamila, a prenosi "Mirror".

Pročitajte Zbog ovoga je Kejt Midlton nedeljama krila od čega boluje

Podsećanja radi, Kejt Midlton je u svom emotivnom obraćanju, podeljenom 22. marta na zvaničnom Instagram profilu, otkrila da boluje od raka i ide na hemioterapije. 

Komentari. (0)

Loading