Dragana Mirković

Ako napusti dvorac, Dragana Mirković će ovde živeti (foto)

Autor:

27.03.2024 17:03

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Rodna kuća Dragane Mirković je njeno utočište



Posle 24 godine braka Dragana Mirković i Toni Bijelić se razvode. Njih dvoje već neko vreme ne žive zajedno, a javnost ne prestaje da intrigira pitanje - ko će se iseliti iz velelepnog dvorca u Beču?

Antonio Ahel/ATAImages

 

Iako je mnogo godina provela u inostranstvu, pevačica je oduvek bila ponosna na svoje poreklo, a rodna kuća Dragane Mirković bi mogla da postane njeno utočište u ovim teškim trenucima. 

Rodna kuća Dragane Mirković je najlepša u selu

Porodična kuća Dragane Mirković nalazi se u selu Kasidol nadomak Požarevca, a u njeno uređenje uložena je pozamašna svota novca. 

Ipak, u dvorištu se i dalje nalazi stara prizemna kuća, koja Mirkoviće podseća na skromne početke.

Pročitajte Dragana Mirković grca u suzama - Znam da nigde nisam pogrešila

Imanje okružuje ograda u kombinaciji cigle i drveta, a u prostranom, lepo uređenom dvorištu ima mnogo zelenila i cveća.

- Koleginice mi ponekad kažu: ‘Baš si luda. Šta ti treba to da radiš i još o tome da pričaš?’ Ne razumem ih. Pa ja sam dete sa sela, to svi znaju i tim se ponosim.

Taman posla da se stidim - izjavila je svojevremeno Dragana koja je dugo odbijala da kupi stan u Beogradu, upravo zbog toga što joj je srce ostalo u Kasidolu.

 

 

Podsećanja radi, Kasidol je poznat i kao „selo vitezova”. Prema jednom predanju, selo je dobilo ime po nekom Kasi, dok drugi tvrde da je ime nastalo po konjskom kasu.

Pročitajte Ni nalik zamku u Beču - Ovo je rodna kuća Tonija Bijelića (foto)

U srpsko-turskim ratovima iz Kasidola je učestvovao čitav eskadron konjice, kažu vojni zapisi. Danas se na trkačkoj stazi u selu održavaju konjske trke, a najveća je svake godine na Todorovu subotu.

Komentari. (0)

Loading