Novak Đoković

Bez glutena, brašna i suvišnih kalorija: Ukusni mafini po receptu Novaka Đokovića

Autor:

11.04.2024 18:45

Foto: Sydney Low/Profimedia

Foto: Sydney Low/Profimedia

Recept Novaka Đokovića ćete odmah isprobati



Novak i Jelena Đoković vode računa o zdravlju i izgledu. Osim redovnih treninga, bračni partneri pažljivo biraju namirnice koje će se naći na njihovom meniju.

Da ono što je zdravo može biti veoma ukusno pokazuje recept Novaka Đokovića za mafine bez glutena i ulja koji je nedavno osvanuo na društvenim mrežama. 

Aaron Doster/Getty Images

 

Recept Novaka Đokovića jednostavan je za pripremu, a ovi ukusni mafini će sasvim sigurno oduševiti vaše najmilije. 

Pročitajte Novak ne može da mu odoli - Recept za maslac, lako se pravi i ne košta mnogo

Sastojci 

2 jajeta
1 čaša kisele vode
pola čaše ulja
prašak za pecivo
1 čaša kukuruznog brašna
čaša palente
pola kašičice soli
200 g blitve

Prirpema

 
Umutiti jaja, pa dodati ostale sastojke. Blitvu samo kratko probariti i iseckati na sitne kockice. Nakon toga sve lepo sjedinite i sipajte u kalupe za mafine, pa pospite susamom ili drugim semenkama po želji.

Pročitajte Ukusan obrok za uskršnji post - Jelena Đoković oduševila receptom od samo tri sastojka (foto)

Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 15 minuta, a potom ostavite još malo u rerni koju ste isključili da se dopeku. 

Za one koji su se pitali da li je prašak za pecivo bez glutena i odgovor je potvrdan. On se pravi od sode bikarbone i limunkse kiseline i samim tim ne sadrži gluten. 

Komentari. (0)

Loading