Kamila i Čarls

Nakon godišnjice braka Kamila i Čarls doneli neočekivanu odluku, koferi su već spakovani

Autor:

11.04.2024 17:19

Foto: Chris Jackson / Getty Images

Foto: Chris Jackson / Getty Images

Odluka Kamile i Čarlsa iznenadila, koferi su već spakovani



Kralj Čarls i kraljica Kamila su pre 19 godina razmenili bračne zavete na građanskoj ceremoniji u Vindzoru nakon čega je održana služba molitve i posvećenja u kapeli Svetog Đorđa.

Bračnu sreću pokvarila je vest da kralj boluje od raka, a nakon što su 9. aprila obeležili godišnjicu braka, odluka Kamile i Čarlsa mnoge je iznenadila. 

Chris Jackson/Getty Images

 

Britanski monarh odlučio je da se vrati u Bakingemsku palatu, a njegovo zdravstveno stanje dovelo je do ubrzavanja radova u palati, pišu britanski mediji.

Pročitajte Bolest Kejt Midlton zakomplikovala stvari, Čarls i Kamila doneli važnu odluku

Nakon što je saopšteno da Čarls boluje od raka, on i kraljica Kamila su se povukli u Klarens haus kako bi kralj imao potreban mir tokom lečenja.

Odluka Kamile i Čarlsa o povratku u Bakingemsku palatu mnoge je iznenadila posebno jer se zna da se za kraljevski par renovira kompletno severno krilo palate i da će radovi trajati do 2027. godine.

Pročitajte Šta će se desiti sa Kamilom ako kralj Čarls umre?

U međuvremenu, u britanskim medijima je osvanuo oglas kraljeve kancelarije koji su u potrazi za novim članovima osoblja. 

- Iskustvo u domaćinstvu ili ugostiteljstvu nije neophodno, ali je prednost. Potrebne su osobe koje imaju proaktivan pristup i sposobnost da se uhvate ukoštac s novim izazovima - piše, između ostalog, u oglasu. 

U samoj Palati ima čak 775 soba, a omiljeni kutak kralja je imanje u Sandringamu.

Svi zaposleni će morati da potpišu ugovor o privatnosti kojim se obavezuju da neće iznositi detalje iz života kraljevske porodice.

Paul Edwards - WPA Pool / Getty Images

 

Podsećamo, pokojna kraljica Elizabeta II je 2019. tražila konjušara. Za ovaj posao plata je bila 25.000 evra mesečno, kao i besplatan smeštaj u palati.

Plata za spremačice verovatno neće biti baš u tom rangu, ali nema sumnje da će biti pozamašna. 

Komentari. (0)

Loading