Kralj Čarls

Isplivali detalji sahrane kralja Čarlsa, Britanija u šoku dok palata o svemu ćuti

Autor:

31.03.2024 11:23

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sahrana kralja Čarlsa isplanirana je do najsitnijih detalja



Mnoge je iznenadila vest da je sahrana kralja Čarlsa do detalja isplanirana pa se čitav svet zabrinuo da li kraljevska porodica ponovo nešto skriva od javnosti.

Iako je tek 18 meseci na tronu, palata već ima spreman plan za njegovu sahranu pod nazivom "Operacija Menai Bridge", pišu strani mediji.

Jonathan Brady - WPA PoolGetty Images

 

Kako se dalje navodi "Operacija Menai Bridge" trebalo bi da počne premeštanjem Čarlsovog tela iz Bakingemske palate u Vestminster hol. Sahrana bi trebalo da se održi devet dana nakon smrti.

Zbog bolesti kralja, planovi za Čarlsovu sahranu su ubrzani iako je njegovo opšte zdravstveno stanje za sada dobro.

- Imati plan za sahranu je prilično uobičajeno među britanskim članovima kraljevske porodice, ali u Čarlsovom slučaju brzina je od suštinskog značaja - rekao je izvor.

Sahrana kralja Čarlsa - mediji prenose lažne informacije

Validnost ovih informacija dovodi se u pitanje zbog činjenice da su američki tablodi počeli da spekulišu kako je britanski kralj u mnogo gorem stanju nego što on to prikazuje.

Chris Jackson/Getty Images

 

Takođe, mnoštvo ruskih novinskih sajtova i njihovih povezanih naloga na društvenim mrežama izvestilo je ranije da je kralj umro u 75. godini od posledica komplikacija raka, pozivajući se na neimenovane "medijske" izvore.

"Kralj Velike Britanije Čarls III preminuo je u 75. godini, prema izveštajima medija. Nema informacija o tome na sajtu kraljevske porodice ili u britanskim medijima", preneo je ruski Sputnjik.

Pročitajte Najtužniji Uskrs u kraljevskoj porodici - Kejt i Vilijam prekinuli kraljevsku tradiciju

Ipak ubrzo su objavili da je vest bila neproverena i netačna, što svakako ne menja činjenicu da su mnogi zabrinuti zbog toga što je sahrana kralja Čalsa isplanirana i organizovana.

Da li će on biti kralj sa najmanjim stažom, videćemo u danima pred nama.

Komentari. (0)

Loading