Mihailo Miša Janketić

9 dana ga je delilo od ostvarenja želje ali ga je smrt sprečila, ovako je Miša Janketić proveo poslednje dane

Autor:

08.04.2024 20:17

Foto: Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Foto: Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Želja Miše Janketića ostala je zauvek neostvarena



Ove godine 15. maja navršiće se već pet godina kako nas je napustio jedan od glumačkih velikana Mihailo Miša Janketić.

O njegovoj karijeri mogu se knjige ispisati, privatni život vešto je skrivao od očiju javnosti, pa je tek nedavno isplivala želja Miše Janketića koja je, nažalost, zauvek ostala neostvarena.

Jelena Jovanov

 

U bogatoj karijeri Miša Janketić odigrao je više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u svom Jugoslovenskom dramskom. Ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Dobitnik je svih najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja, „Dobričinog prstena”, Oktobarske nagrade, četiri Sterijine nagrade, Nagrade „Pavle Vuisić” za životno delo.

Poslednja želja Miše Janketića vezana je za njegove najmilije

Ipak, ono što ga je činilo bogatijim i srećnijim jesu njegovi najmiliji, četvoro dece Radomir, Marko, Milica i Iva, kao i supruga Svjetlana.

Porodica mu je bila baza i uvek je isticao da je ponosan na naslednike i na suprugu koja je podnela veću žrtvu ostavivši karijeru po strani kako bi se posvetila deci i porodici.

Privatna Arhiva

 

Glumac je svoje poslednje dane proveo u krugu porodice, a tada je govorio da će još dugo biti sa njima, što je ujedno i ostala neostvarena želja Miše Janketića.

Pročitajte Miša bi bio ponosan - Porodica Janketić ponovo na okupu, unuci ukrali svu pažnju

- Nisam ja ni znao kad mi je rođendan dok se nisam oženio. Moja supruga i deca o tome vode računa. Nikada nisam voleo fešte i buku oko sebe.

Međutim, pošto je ovo jubilarni 80, proslavićemo svi zajedno. Preguraću i to nekako, ako je njima već do toga. Zbog njih ću se veseliti.

Stefan Tomasevic/ATAImages

 

Pošto je njima važno i pošto ih moj rođendan toliko usrećuje, potrudiću se da im podarim još koji - kroz osmeh je tada ponosno rekao Janketić.

Ipak, legendarni glumac preminuo je 9 dana uoči 81. rođendana i ostavio decu i suprugu da čuvaju uspomenu na njega i osmeh koji im je uvek mamio na lica.

Komentari. (0)

Loading