Miša bi bio ponosan: Porodica Janketić ponovo na okupu, unuci ukrali svu pažnju

Autor: Gloria.rs

12.01.2022 23:30

Foto: Luka Šarac

Foto: Luka Šarac

Miša Janketić o porodici je uvek govorio biranim rečim, te je poznato da mu je najveća životna radost predstavljala upravo srećna i zdrava porodica.Slobodno možemo reći da je dramski umetnik Miša Janketić za vreme svog života napravio karijeru na kojoj bi mu mnogi pozavideli. Mnogi će reći da je njegova najveća strast i radost bilo pozorište, no on sam, mnogo puta je isticao da je za njega najveća radost njegova porodica, supruga Svetlana, sinovi Radomir i Marko, te ćerke Iva i Milica. Miša je imao tu sreću da dočeka i unuke, a o ljubavi koju su mu pružili govorio je biranim rečima.

- Predugo sam živeo bez ljubavi. Nekako sam bio prazan u nedostatku te majčinske, očinske, porodične ljubavi i mislio sam da tako prazan ne mogu ni da volim. A onda sam upoznao jednu veliku radost uvidevši da mogu. Mene su moji unuci naučili da volim, a to je najveće bogatstvo koje postoji u čovekovom životu. Ljubav. To je neosvojiva kategorija, kao novac, vlast ili sreća. Čovek je proklet. Koliko god toga da osvoji, malo mu je, hoće još. Taj nagoveštaj ljubavi, spoznaja da umeš da voliš, da nisi centar sveta, da nisi ti najvažniji i najvoljeniji od sebe samog, to je jedno veliko bogatstvo. To su meni moji unučići sad poklonili i ja uživam u tome.

Pročitajte i Milica Janketić ekskluzivno: Lakše mi je kad sagledam sve mogućnosti, i one najbolje i one najgore!

youtube printscreen

 

Bio je bard srpskog glumišta neverovatno ponosan na to što su Milica i Marko nasledili njegov dramski talenat, kao i na to što je Iva balerina, a Radomir policajac. U odabir profesije i partnera im se nikada nije mešao, naprotiv, nastojao je da ih prati, stoga ne čudi što ga oni danas pamte kao požrtvovanog oca, punog razumevanja.Tvrdio je da mu je jedina želja da svo četvoro budu zdravi, srećni složni, u ljubavi i na okupu i posle njegove smrti, što se i obistinilo. 

Porodica Miše Janketića, sinovi, ćerke, supruga i unuci dve i po godine nakon njegove smrti i dalje praznike obeležavaju zajedno, bez izuzetka i uvek su, kako ih je glumac učio, uvek tu jedni za druge i u dobru i u zlu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading