Ljiljana Perović

Ljiljana Perović pobedila karcinom, moždani udar i desetodnevnu komu: Operacija je bila teška, bio je to pravi pakao

Autor:

07.04.2024 11:27

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Život Ljiljane Perović obojen je kako srećnim tako i veoma izazovnim trenucima iz kojih je izašla samo jača



Nekadašnja manekenka Ljiljana Perović (69) kroz sva životna iskušenja prolazi sa osmehom i humorom.

Iako je proteklih godinu i po dana bila suočena sa ozbiljnim zdravstvenim izazovima, prebrodila ih je, uprkos lekarskim prognozama koje nisu bile optimistične po život Ljiljane Perović.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Uspešno se oporavila i s puno elana i optimizma vratila svakodnevnim obavezama, uživa u poslu, druženjima s prijateljima i kolegama, porodicom, unucima Urošem i Miom.

- U životu sam uvek bila neozbiljna. Sve okrećem na šalu, čak i u baš teškim trenucima. Stalno razmišljam o tome da moram da idem napred i radim stvari samo na boljitak - kaže jedna od najlepših žena Beograda.

Novi talas životne energije dali su joj unuci, dvogodišnji Uroš i tromesečna Mia, prijatelji i kolege. Zahvaljujući svima njima, izborila se sa ozbiljnim zdravstvenim problemima koji su je zadesili poslednjih godina.

Život Ljiljane Perović okrenuo se za 180 stepeni u samo nekoliko dana

Bolest je otkrila dok je sa bivšim suprugom Irfanom Mensurom evocirala uspomene na zajedničkog prijatelja Branka Cvejića koji je preminuo od posledica karcinoma debelog creva.

- Tih dana sam se osećala loše, stalno me je boleo stomak i prvo sam pomislila da je to zbog voća, koje jedem neoprano.

Međutim, pošto mi je intuicija jaka, posumnjala sam da imam kancer. Irfan je bio zapanjen, ali mi je već za sutradan zakazao pregled.

Doktori u bolnici „Dragiša Mišović” su nakon analiza i pregleda potvrdili Ljiljanine sumnje i odmah je operisali.

Privatna Arhiva

 

- Operacija je bila teška, ali uspela sam da se oporavim, i mada su me tretirali kao izlečenu, preporučili su mi, preventivno, terapiju za onkološke pacijente.

Posle mesec i po dana počela sam da se osećam loše, bila sam malaksala, oticale su mi noge. Uprkos tome, nastavila sam sa terapijom i tri dana kasnije doživela težak šlog i pala u komu, u kojoj sam bila deset dana.

Iako doktori u bolnici „Sveti Sava” nisu bili veliki optimisti, probudila se iz kome.

- Koma nije ništa strašno, imala sam utisak da je oko mene sve crno i mirno.

Delovalo je kao da se nalazim u nekom paralelnom svetu, činilo mi se kao da sam dotakla dno i da moram nekako da izađem na površinu, jer sam se stalno batrgala.

Pročitajte Životna borba Ljiljane Perović - Moždani udar je sve promenio, sin Filip i bivši suprug Irfan Mensur najveća podrška

Bila sam svesna da ne smem sebi da dozvolim da stanem, da moram da se krećem napred.

Sve što joj se događalo u poslednjih godinu i po Ljiljana opisuje kao nadrealno iskustvo.

- Bio je to pravi pakao. Kad sam posle mesec i po rehabilitacije krenula kući, nisam bila sigurna da li umem da hodam. Laknulo mi je kad sam nakon nekoliko koraka shvatila da nisam zaboravila da se krećem.

Insistirala sam da se po izlasku iz bolnice osamostalim, iako je sin Filip želeo da bude uz mene. Jedino tako sam mogla da se vratim u normalu.

Bilo je dosta konfuzija i poteškoća, ali sam ih prevazilazila. Još ne pričam tečno, ali se trudim. Znam šta treba da kažem, samo što to ponekad ne mogu da izgovorim, desi mi se da zastanem.

Privatna Arhiva

 

Ipak, uz humor i šalu, kao i dragocenu podršku porodice, prijatelja i kolega, idem napred.

Nekadašnja suvlasnica butika „Zmaj”, sedamdesetih i osamdesetih velika zvezda jugoslovenskih i evropskih modnih pista, karijeru je počela sa samo 16 godina, kad je iz Sarajeva stigla u Beograd i kada se život Ljiljane Perović iz korena promenio.

Debitovala je na belgijskom dvoru, kod princeze, kasnije kraljice Paole, kojoj se toliko svidela da je tražila da se sa njom upozna.

- Bila sam prestravljena na toj reviji, koja je oduševila čuvenog kreatora Pjera Kardena pa sam narednih godina radila revije u Briselu i Parizu. Po povratku u Beograd ušla sam u ekipu modne kreatorke Mirjane Marić u „Jugoeksportu”.

Jelena Jovanov

 

To joj je otvorilo sva vrata i potom je na pojedinim modnim manifestacijama, poput Beogradskog sajma mode, radila desetak revija dnevno.

Nakon što se udala, suprug, glumac Irfan Mensur, često joj je nosio garderobu na aerodrom jer nije imala vremena ni da ode do kuće da zameni kofere.

Kad je s njim dobila sina Filipa, posle šesnaest godina karijere, pisti je rekla zbogom i posvetila se butiku „Zmaj” koji je s velikim uspehom godinama vodila sa koleginicom Dubravkom Dragić.

Odevale su dame iz čitave Jugoslavije, kao i iz Tel Aviva, Atine i Beča. Po zatvaranju butika, posvetila se poslu stilistkinje u „Blic ženi”.

Komentari. (0)

Loading