Kejt Midlton

Čuvena doktorka: Kejt samo ovo može da spasi, evo da li joj je opala kosa

Autor:

31.03.2024 20:06

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Lečenje Kejt Midlton biće dugotrajno i iscrpljujuće, evo šta prognozira čuveni onkolog



I dalje se ne možemo oporaviti od vesti koju smo saznali pre nešto više od nedelju dana, a to je da Kejt Midlton ima rak.

Princeza od Velsa u emotivnoj video-poruci otkrila je detalje bolesti, a svi se sada pitamo kako teče lečenje Kejt Midlton i da li zaista postoje preventivne hemioterapije kako je ona izjavila.

Chris Jackson/Getty Images

 

Doktorka onkolog Karol Sikora sa stažom dugim čak 50 godina otkrila je detalje kada je u pitanju lečenje Kejt Midlton, kao i stadijum u kom se kancer nalazi.

Kako je istakla, kod princeze od Velsa bolest je otkrivena na vreme čim je ona izjavila da se podvrgava preventivnim hemioterapijama.

- Srećom, činjenica da je Kejt izjavila da sada prima preventivnu hemioterapiju sugeriše da analiza pokazuje da se rak nije proširio izvan trbušne regije. Da jeste, primala bi agresivniji oblik lečenja hemioterapijom.

Pročitajte Bolest Kejt Midlton zakomplikovala stvari, Čarls i Kamila doneli važnu odluku

Umesto toga, ona prolazi ono što je poznato kao adjuvantna hemioterapija, od latinske reči "adjuvare", što znači pomoći ili pomoći zdravlju u budućnosti - objasnila je doktorka i napomenula:

Profimedia

 

- To se obično događa ako lekari veruju da postoji rizik veći od pet odsto da se rak vrati, niže od toga se smatra niskim rizikom, a dalje lečenje nije potrebno. 

Kako navodi dalje doktorka, buduća kraljica Engleske je krajem februara počela sa terapijama, što sugeriše da je prošla jedan ciklus i da se priprema ili trenutno prolazi drugi.

Lečenje Kejt Midlton - ova stvar je presudna

Glavna nuspojava je umor koji se pogoršava kako lečenje napreduje, dok mnogi pacijenti prijavljuju neugodno bockanje u nogama kao posledicu oštećenja nervnog sistema.

- Što se tiče gubitka kose, to varira. Oboleli od raka dojke ne mogu to da izbegnu zbog lekova koje koriste, ali čini se da oni koji se leče od drugih oblika raka drugačije prolaze, iako postoji velika verovatnoća da će Kejt osetiti da joj kosa postaje sve tanja kako meseci prolaze.

Photo by Eddie Mulholland - WPA Pool/Getty Images

 

Lečenje Kejt Midlton očigledno će biti dugotrajno i veoma iscrpljujuće, ali su svi lekari saglasni u jednom, to što ima samo 42 godine i što se godinama bavila sportom izdvaja se kao nešto što može da pomogne u borbi sa rakom.

Komentari. (0)

Loading