Ljiljana Perović

Životna borba Ljiljane Perović: Moždani udar je sve promenio, sin Filip i bivši suprug Irfan Mensur najveća podrška

Autor:

11.02.2023 20:00

Foto: Jelena Jovanov

Foto: Jelena Jovanov

Bivša Žena Irfana Mensura preživela moždani udar, a najveća podrška su joj bili sin Filip i bivši suprug



Fatalna Beograđanka Ljiljana Perović, manekenka bez koje Mirjana Marić i Aca Joksimović nisu želeli da otpočnu revije, oporavila se od moždanog udara uz podršku sina Filipa i bivšeg supruga Irfana Mensura, posle kojeg se više nikada nije odlučila na život udvoje iako je bila želja ministra, kontroverznih biznismena i vladara iz senke.

Pročitajte Ovo je bivša žena Irfana Mensura pre Srne Lango

Marija Ćalić

 

Manekenka, suvlasnica čuvene modne kuće Zmaj i svojevremeno najlepša žena Jugoslavije Ljiljana Perović (70) nedavno je otpuštena na kućno lečenje posle uspešnog oporavka u bolnici “Sveti Sava”. Femme fatale beogradskog asfalta i kaldrme doživela je moždani udar sredinom decembra, zbog čega je odmah primljena u referentnu medicinsku ustanovu za cerebrovaskularne bolesti. Kako je pre moždanog udara njeno zdravlje bilo narušeno drugom bolešću, medicinski tim Specijalne bolnice “Sveti Sava” uložio je maksimalan napor ne bi li je u prvi mah stabilizovao, a zatim i rehabilitovao. Sve vreme pored njene bolničke postelje bili su sin Filip i bivši suprug, naš istaknuti dramski umetnik Irfan Mensur. Uz njihovu pomoć i podršku, Ljiljanino stanje se znatno popravilo, pa je medicinski tim procenio da je kućno lečenje, u ambijentu koji joj prija i koji joj je poznat, najefikasniji način za potpun oporavak.

Lepotica za kojom su uzdisali moćnici

Za Ljiljanu Perović tvrde da je imala sposobnost da zaustavi vreme na nekoliko sekundi. Kad bi prošla ulicom, svi bi stali da je odmere, a neretko su se muškarci osvrtali kako bi još koji trenutak uživali u prizoru. Umesto da se ona okreće na modnim pistama, svet se okretao oko nje. Posebno su se okretali moćni muškarci poput glumca Irfana Mensura, s kojim je bila u braku, Ratka Kneževića, nekadašnjeg savetnika, kasnije arhetipskog protivnika Mila Đukanovića, bivšeg ministra kulture u Vladi Srbije Željka Simića i marketinškog stručnjaka i nekada šefa Biroa za komunikacije u vladi Zorana Đinđića Vladimira Bebe Popovića.

Pročitajte Irfan Mensur o "bliskom susretu" sa virusom korona - Opraštao sam se

Jelena Jovanov

 

Iako je, uz Nikicu Marinović i Liljanu Ticu, smatrana jednom od najlepših žena Beograda, nije verovala da je neodoljiva. 

- Nikada za sebe nisam mislila da sam posebno lepa, ne zato što sam skromna ili što ne vidim dobro, već zbog toga što mislim da je, kada je neko već zgodan i ima pravilne crte lica, sve u životu stvar izbora. Sa šesnaest godina, kada sam počela da radim, rešila sam da uspem i da trajem. Zbog toga sam uvek maksimalno koristila svoje kapacitete. Manekenstvo je bilo veoma dobra priprema za život u svakom smislu. Nauči se koliko je važna koncentracija, kako se kontaktira sa ljudima, ustaje rano, radi dokasno, kako se sve dešava u jednom jedinom trenutku - govorila je svojevremeno Ljiljana Perović za Gloriju u diktafon kolegi Igoru Karanovu. 

Pročitajte Ova dama rodila je Tihomiru Staniću dvoje dece ali 30 godina odbija da se uda za njega

Privatna Arhiva

 

Od velikih, gotovo filmskih ljubavi u njenom životu se izdvaja ona sa Irfanom Mensurom, jedinim muškarcem pred kojim je izgovorila bračni zavet. Nije joj bilo lako da istraje u neprekidnoj borbi za samostalnost jer su oko nje uvek bili dominantni muškarci. 

- Verovatno sam zbog te želje da budem svoja i ostala sama - priznala nam je Ljiljana. - Kad se neko venča, uz određene napore može u izvesnoj meri da zadrži samostalnost, ali kad se tu pojavi i dete, stvari postaju sasvim drugačije. Zbog toga, otkad sam se prvi put razvela, nisam se više udavala. Živela sam sama sa svojim i Irfanovim sinom Filipom, što je povremeno bivalo veoma teško. Ipak, nisam ostala ni sa jednim od muškaraca s kojima sam bila u vezi. 

Pošto je jedan zdravstveni problem sanirala, ima sve preduslove da se i sa drugim uspešno nosi. U tome će joj, kao i do sada, najviše pomoći sin Filip, kao i bivši suprug Irfan Mensur. Kao jedan od najautentičnijih ukrasa Beograda, Ljiljana može postati i simbol pobede.

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (1)

Loading
Rada

12.02.2023 03:29

Ljudi,obeležja jednog vremena.