Tijana Čurović

Drama Tijane Čurović, samo je osetila da gubi svest, operacija je bila neizbežna

Autor:

02.03.2024 21:15

Foto: Jelena Jovanov

Foto: Jelena Jovanov

Drama Tijane Čurović, u Beču hitno operisana



Da život ume da bude potpuno nepredvidiv, uverila se glumica Tijana Čurović (43). Iako redovno odlazi na preventivne preglede, nedavno je zbog ginekološkog problema hitno operisana u Beču.

Na sreću, operacija je urađena na vreme i ona se ubrzo vratila u Beograd, gde se polako oporavlja i skuplja snagu da nastavi sa svakodnevnim obavezama.

Privatni album

 

- Na poslednjoj redovnoj kontroli bila sam u septembru i sve je bilo u najboljem redu. S porodicom, suprugom Slavišom i ćerkom Tajom, otputovala sam nedavno u Salcburg, u posetu porodičnim prijateljima Asanovićima.

Proveli smo tamo nekoliko divnih dana, šetali i obilazili znamenitosti, posetili i Minhen. Trebalo je da u povratku boravimo jedan dan u Beču i obiđemo neke članove porodice, i da zatim sa njima otputujemo u Crnu Goru. Međutim, u jutro kad je trebalo da krenemo za Beč iznenadio me bol u stomaku.

Pročitajte Dupleks pun ljubavi - Ovde žive Tijana i Slaviša Čurović sa ćerkom Tajom (foto)

S obzirom na to da ima dosta visok prag bola, Tijana je pomislila da nije u pitanju ništa strašno, ali pošto se bol nije smirivala, shvatila je da je situacija ozbiljna.

- U jednom trenutku sam osetila da gubim svest i samo sam rekla suprugu da pozove Hitnu pomoć, koja je došla za dvadesetak minuta. Pregledali su me i odvezli u bolnicu.

Privatni album

 

Ultrazvuk je pokazao da u stomaku ima krvi. Doktorka Silvija iz Jermenije mi je objasnila da je stanje ozbiljno, da mi je pukla cista i da je neophodna operacija, kao i da je najgore što može da mi se desi da ostanem bez jajnika.

Drama Tijane Čurović trajala je nekoliko dana

Hirurški zahvat je protekao u najboljem redu. Doktorka joj je sutradan ujutru saopštila da bi, da je sačekala još dva sata, gotovo sigurno izgubila jajnik.

- Cista je najverovatnije pukla ujutru, trpela sam bolove čitavog dana misleći da je u pitanju bezazlena stvar.

Nisam bila uplašena zbog svega što se dogodilo, nego u šoku, verovala sam da sam zdrava.

Pročitajte Sve se desilo iznenada - Drama Tijane Čurović, hitno operisana u inostranstvu (foto)

Kako se radi o ozbiljnoj hirurškoj intervenciji, Tijana je morala da ostane nekoliko dana u bečkoj bolnici.

- Svakako da bi mi bilo lakše da se to dogodilo kod nas, ali bečki lekari zaslužuju sve pohvale, bili su zaista brzi, efikasni, vrlo profesionalni i veoma brižni.

Naravno, bilo je u bolnici i dosta naših ljudi, oni su mi mnogo olakšali komunikaciju sa osobljem koje nije znalo engleski jezik. 

Porodica je zbog nepredviđenih okolnosti produžila boravak u austrijskoj prestonici, Slaviša i Taja su pronašli stan u blizini bolnice.

Privatni album

 

- Bili su mi nadohvat ruke za sve što je bilo potrebno, a imali smo i simpatičnih scena. Slaviša i sestra u bolnici, inače Poljakinja, su me vodili hodnikom da se prošetamo i pevali “Hej, Sloveni”, pošto je poljska himna veoma slična jugoslovenskoj.

Posle nekoliko dana shvatila sam da sam ipak imala mnogo sreće, ko zna šta bi se dogodilo da me je sve ovo zadesilo na nekom drugom mestu. Verujem u sudbinu i u to da se sve dešava s nekim razlogom.

Sve ovo je baš tako i baš tamo i trebalo da se desi.

Pročitajte Sreći nema kraja - Tijana Čurović podelila prelepe vesti, krenule suze radosnice (foto)

Glumica se oporavlja sporo jer je izgubila mnogo krvi, koju joj nisu nadoknadili transfuzijama.

- Verovatno su lekari mislili da sam mlada i zdrava pa će organizam taj gubitak sam nadoknaditi. Redovno idem na kontrole, primila sam gvožđe i infuzije. Naši doktori su mi potvrdili da su njihove bečke kolege odlično uradile posao.

Veoma sam zahvalna doktorki Silviji i svima u državnoj bolnici “Landstrasse” na tretmanu, brizi, profesionalnosti, kao i našim ljudima iz svih krajeva bivše Jugoslavije koji su mi mnogo pomogli.

Volela bih da ih sve obiđem kad budem ponovo otišla u Beč i zahvalim se za sve što su uradili za mene.

Jelena Jovanov

 

 

Komentari. (0)

Loading