Lena Kovačević

Lena Kovačević jedva progovorila o majčinoj bolesti: Otkazivala joj je jedna po jedna funkcija

Autor:

24.01.2024 16:46

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Lena Kovačević smrt majke nikad neće prežaliti, sada je smogla snage i progovorila o svemu



Trećeg dana nove 2024. godine preminula je Nada Kovačević, supruga Dušana i majka džez pevačice Lene Kovačević usled teške bolesti.

Iako je Nada godinama vodila najtežu životnu bitku, Lena Kovačević smrt majke nikada neće prežaliti.

Ata Images

 

Muzička zvezda nije krila da se njena mama uhvatila u koštac sa opasnim neprijateljem, ali uvek ih je pratila nada da će ipak na kraju sve biti u redu.

Kako danas Lena ističe, ona se još nosi sa ovom svežom ranom i veruje da je u pitanju nešto na šta niko ne može da se pripremi.

Lena Kovačević smrt majke je stoički podnela

- Ne mogu da kažem ni da je zapravo iza nas jer je sve još sveže. Sigurno da je za moju porodicu i mene to jedan od najtežih, ako ne i najteži period ikada.

Mislim da svako ko je izgubio nekog bliskog može da me razume kroz šta prolazimo bez obzira što je mama bila dugo i teško bolesna.

Pročitajte Mami u čast - Lena Kovačević potezom ostavila sve bez teksta, ovo malo ko može (video)

- Niko ne može da vas pripremi na bol sa kojom se suočavate. Smatram da svako bol doživljava na svoj način - rekla je pevačica za "Blic".

U iskrenom intervjuu otkrila je i kakva je bolest lomila njenu majku i s kakvim se situacijama stoički nosila.

- Ona je bolovala od teške neurološke bolesti, jedna po jedna funkcija joj je otkazivala. Vrlo brzo je ostala sasvim bez govora.

Ata Images

 

- Zatim je ostala potpuno nepokretna, a onda je nastupila nemogućnost gutanja, da bi na kraju došlo do nemogućnosti disanja.

Svi ljudi koji imaju dodira sa neurološkim bolestima znaju, kao i sami doktori, da ta bolest spada među najteže - kaže Lena.

Lena Kovačević smrt majke nikada neće prežaliti, ipak ono što je od Nade nasledila je želja za životom i borba da svaki novi dan bude bolji od prethodnog. 

Pročitajte Poslednji Nadini dani bili su teški, uzrok smrti majke Lene Kovačević sve rasplakao

– Mama je odlazila sporo, tiho, dugo i užasno bolno, a psihički je ostala zdravorazumna. Do samog kraja je ostala divna osoba. Bila je potpuno svesna svega i mislim da je u tome dodatna težina te bolesti.

Njena vera i pozitivna energija su je zaista držale u koliko-toliko dobrom stanju, a nama je pomagala da se s njenom bolešću i mi nosimo.

Ata Images

 

- To je ono što sam sto odsto sigurna da je kod svih bolesti, a posebno kod ovakvih, veoma teških, važan pristup nošenju njenog sopstvenog krsta i prihvatanju njene bolesti.

To je pomoglo, koliko njoj, toliko i nama - zaključila je muzičarka.

Komentari. (0)

Loading