Rafael Nadal

Nadal potpuno slomljen priznao strašne vesti, on mu je jedina podrška (foto)

Autor:

11.01.2024 12:28

Foto: Guliver Getty Images

Foto: Guliver Getty Images

Rafael Nadal otkazao učešće na Australijan openu zbog povrede



Svetska javnost radovala se da ponovo vidi na teniskom terenu jednog od najboljih u belom sportu.

Ipak, do toga neće doći, bar ne još uvek jer je Rafael Nadal otkazao učešće na Australijan openu zbog povrede koju nije uspeo da sanira.

Photo by Cameron Spencer/Getty Images

 

I dok smo svi pratili žreb za prvi gren slem turnir pojavile su se fotografije proslavljenog tenisera kako sa suprugom i sinom odlazi put domovine vidno neraspoložen. Jasno je da mu je teško palo što je zbog nove povrede morao da otkaže učešće na Australijan openu.

Rafael Nadal otkazao je učešće zbog nove povrede koja ga je dodatno zabrinula

Pre nekoliko dana u svetu sporta osvanula je tužna vest da je Rafael Nadal otkazao učešće na prvom turniru u sezoni zbog nove povrede mišića.

 

 

- Zdravo svima, na mom poslednjem meču u Brizbejnu imao sam mali problem sa mišićem koji me je, kao što znate, zabrinuo. Kada sam stigao u Melburn, imao sam priliku da uradim magnetnu rezonancu i imam mikrofrakturu na mišiću, ali ne u istom delu gde sam imao povredu, i to je dobra vest.

Pročitajte Tužan prizor - Nadal izgubio kosu, ovo je zaista on (foto)

- Trenutno nisam spreman da se takmičim na najvišem nivou, niti da igram u pet setova. Sada se vraćam u Španiju, posetiću svog lekara, lečiću se i odmarati.

Španski as naveo je da je njegova povreda mogla da se sanira za samo nedelju dana. Ipak, "kralj šljake" nije želeo da rizikuje ništa posle duge pauze.

Photo by Clive BrunskillGetty Images

 

Jasno je da velikan tenisa ne želi da ga vide u situaciji kad nije ni senka nekadašnjeg giganta, pa će učiniti sve da se spremi za neke nove izazove. To će naročito važiti za šljaku, Rolan Garos i Olimpijske igre.

Komentari. (0)

Loading