Ana Ivanović

Danas ima milione i klanja joj se ceo svet, a evo koju školu je završila Ana Ivanović

Autor:

05.01.2024 18:15

Foto: Promo

Foto: Promo

Zanimanje Ane Ivanović dobro je poznato javnosti, ali malo ko zna šta je po obrazovanju slavna teniserka...



Zanimanje Ane Ivanović naširoko je poznato javnosti, međutim, malo ko zna koju školu je završila pre nego što je ostvarila uspešnu karijeru. 

David Banks / Getty Images

 

Naime, slavna teniserka ispisala je istoriju kada je postala jedna od 28 teniserki koje su se domogle prvog mesta VTA liste. Na toj poziciji provela je ukupno 12 nedelja.

Karijeru, na kojoj bi joj mnogi pozavideli, prekinula je 2016. godine kako bi se posvetila porodici koja je njen najveći i najvažniji trofej. 

Pročitajte Bastijan obožava prženice, a deca... Otkrivamo šta jedu sinovi Ane Ivanović

Međutim, pre nego što je tenis postao zanimanje Ane Ivanović atraktivna brineta živela je normalnim životom.

Sa samo pet godina od roditelja je tražila da je upišu u lokalnu školu tenisa, a idol joj je bila legendarna Monika Seleš.

Po završetku Osnovne škole „Majka Jugovića”, koja se nalazi u zemunskom Gradskom parku, Ana je upisala srednju školu koju je zbog profesionalnih obaveza morala da završi vanredno. 

Kao ambasador Unicefa u Srbiji teniserka je angažovana u misiji „Škole bez nasilja” i kad god je ovde koristi priliku da se druži sa beogradskim đacima.

Pročitajte Luksuz za koji postoji lista čekanja - Ana Ivanović ponosno nosi najskuplju torbu na svetu (foto)

Kako bi zanimanje Ane Ivanović postalo posao od kojeg može dobro da zaradi, roditelji nekadašnje teniserke, koji su prepoznali njen neosporan talenat, pružili su joj svu ljubav i podršku. 

Alexander Hassenstein / Getty Images

 

Danas lepa Ana uživa u skladnom braku sa Bastijanom Švajnštajgerom kome je podarila troje predivne dece. Ponosna je vlasnica popularnog kozmetičkog brenda, a reket uzima samo kada je uhvati nostalgija.

Komentari. (1)

Loading
Drina

06.01.2024 00:16

Zavrsila je fakultet finansija.. Od dvanaeste godini zivi u svajcarskoj, vodi se kao gradjanin Svajcarske, Spanije, naravno Srbije, ne Nemacke, niti Austrije