Novak Đoković

Leže i ustaje rano, kvalitetno se hrani i izgleda kao milion dolara: Idol Novaku Đokoviću je ovaj poznati sportista (foto)

Autor:

28.12.2023 13:45

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Poznati sportista čije ime zna ceo svet je idol Novaku Đokoviću



Naš najbolji teniser Novak Đoković godinama intrigira domaću javnost.

Kako provodi slobodno vreme, gde izlazi, s kim se druži svi bi želeli da znaju. Zato ovoga puta otkrivamo koji je poznati sportista idol Novaku Đokoviću.

Angel Martinez / Getty Images for ITF

 

Pred važan meč u Rijadu naš najbolji teniser govorio je o odlasku u penziju i tom prilikom saznali smo da je legendarni NFL igrač Tom Brejdi idol Novaku Đokoviću. 

- Tom Brejdi je sjajan primer šampiona u svom sportu i neko ko je imao sjajnu karijeru i dugovečnost.

Pročitajte Uspešna, obrazovana i nestvarno lepa - Ova manekenka je kuma Novaka Đokovića (foto)

Mnogo sati i vremena je uložio u brigu o sebi, u oporavak da se postara da svaki aspekt njegovog tela i uma bude pokriven, kako bi mogao da ima dugotrajnu uspešnu karijeru. 

- Naučio sam mnogo od njega, iz njegovog primera, i nadam se da ću moći da ostvarim karijeru koja će dostići četrdeset ili možda i više, videćemo. Sada se osećam odlično u svom telu, igrao sam tenis zaista visokog kvaliteta. Ova godina je bila jedna od najboljih sezona koje sam imao u životu. Zašto prestati dok još igrate sjajno? Nastaviću i uzimaću godinu, jednu po jednu, pa ću videti koliko daleko ću da odem - rekao je Đoković u Rijadu, piše Still.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

 

Inače, Tom Brejdi je profesionalni igrač američkog fudbala i jedan od najboljih sportista sveta. Osim neverovatnih sportskih uspeha, svet mu se najviše divi zbog režima ishrane, ali i načina života.

Idol Novaka Đokovića ima poseban način ishrane

Tom smatra da je „prava hrana“ ona koja alkalizuje telo i smanjuje upalne procese. Alkalna hrana snižava pH, što pomaže sprečavanje niza bolesti, pojačava energiju i sprečava lomljenje kostiju.

On smatra da ga upravo ova hrana čini tako dobrim u sportu jer mu daje potrebnu energiju.

Uglavnom jede organsku, lokalnu i biljnu hranu. Izbegava prerađenu hranu. Jutro započinje sa pola litre vode sa elektrolitima, zatim voćnim smutijem, a onda vežba. Posle vežbe pije još vode i voćnog soka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tom Brady (@tombrady)

 

Ručak mu je obično riba sa povrćem, a popodnevna užina voće i proteinski šejk, dok večera uključuje još više svežeg povrća, ponekad i supe.

Pročitajte Devojka Novaka Đokovića bila je ova odbojkašica, Dijana potvrdila glasine - Upoznala sam je

Sportiska koji je idol Novaku Đokoviću ne pije alkohol, ne jede hleb i testeninu, žitarice, kukuruz, mleko, hranu koja sadrži GMO, transmasti, šećer, veštačke zaslađivače, soju, industrijske sokove, džem i žele, ulje za kuvanje, brzu hranu, slane grickalice, slatkiše, zaslađene napitke, krompir, kečap, soja-sos i drugo.

Pored ishrane, Brejdi veoma drži do pravilnog sna. Svako veče u krevet ide u 21h, izbegava žurke i slavlja duboko u noć.

Ustaje oko 6h da bi vežbao, i tako svaki dan. Obožava prirodu, pa često celu porodicu vodi u pešačenje.

Komentari. (0)

Loading