Mihael Šumaher

Pretužne vesti, oglasila se Šumaherova supruga...

Autor:

27.12.2023 13:26

Foto: Photo by Paul Gilham/Getty Images

Foto: Photo by Paul Gilham/Getty Images

Supruga Mihaela Šumahera godinama krije kakvo je njegovo zdravstveno stanje



Poput bombe je 29. decembra 2013. godine odjeknula vest da je Mihael Šumaher doživeo tešku nesreću na skijanju u Francuskoj kada je glavom udario o stenu.

Proslavljeni vozač „Formule 1“, uprkos kacigi, doživeo je fatalne povrede, te je odmah helikopterom prebačen u bolnicu. O njegovom stanju za medije govorila je supruga Mihaela Šumahera Korin.

Getty Images

 

Preživeo je Mihael, ali oporavak nije išao onako kako su se svi nadali. Posle dve operacije, Šumaher je stavljen u medicinski indukovanu komu na šest meseci kako bi smanjili oticanje mozga.

Nešto manje od godinu dana proveo je u dve bolnice, kada je konačno pušten na kućno lečenje, u porodični dom na Ženevskom jezeru.

Supruga Mihaela Šumahera njegova je najveća podrška

Ipak, i posle decenije ne zna se kakvo je njegovo zdravstveno stanje, a porodica je izjave za medije svela na minimum.

Photo by Clive Rose/Getty Images

 

- Zajedno smo, živimo zajedno kod kuće - rekla je tada supruga Mihaela Šumahera, koja je ovu nesreću opisala kao nešto što nije mogla ni da sanja u najgoroj noćnoj mori.

 - Mi radimo terapiju, činimo sve što možemo da Mihaelu bude bolje i da mu bude udobno, da jednostavno oseti našu porodicu, našu vezu. Mnogo nam nedostaje, ali on je još ovde..

Pročitajte Šumaherova žena u epicentru skandala, sin je se odrekao

Baš zbog ćutanja Mihaelovih najbližih pojavile su se brojne spekulacije o njegovom stanju. Međutim, supruga Mihaela Šumahera je za „Netfliksov“ dokumentarac rekla zašto ne priča o detaljima muževog zdravstvenog stanja:

- Pokušavamo da nastavimo kao porodica onako kako je Mihael voleo i još čini, i nastavljamo sa svojim životom.

Veoma mi je važno da on može da nastavi da uživa u svom privatnom životu što je više moguće. Mihael je nas uvek štitio, sada mi štitimo njega.

 

Getty Images

 

Njegov brat Ralf Šumaher nagovestio je da se Mihael možda nikada neće oporaviti od nesreće, jer "ništa više nije kao što je nekad bilo" uprkos svim visokotehnološkim medicinskim tretmanima.

- Nedostaje mi Mihael iz starih dana. Život je ponekad nepravedan. On je imao mnogo sreće u životu, a onda je došla ova tragična nesreća koja je sve promenila - rekao je njegov brat za Daily mail.

Komentari. (0)

Loading