Eni Kondić

Godinu dana bez Masima... Supruga Eni odlučila da sve otkrije, mnogi će se postideti

Autor:

27.12.2023 11:47

Foto: ATA Images

Foto: ATA Images

Ispovest Eni Kondić godinu dana posle Masimove smrti otkrila do sada nepoznate detalje



Pre godinu dana, tačnije 23. decembra 2022, zauvek nas je napustio Masimo Savić.

Imao je šezdeset godina i preminuo posle kratke bolesti sa kojom se junački borio.

Marko Grubišić

 

U Masimovu čast 14. novembra održan je koncert u zagrebačkoj „Laubi“, na kojem su njegove hitove pevala poznata imena iz Hrvatske i regiona. 

U organizaciji je učestvovala i supruga Eni Kondić, koja je pre koncerta dala intervju za hrvatsku Gloriju, prvi nakon što je njen Maks zauvek napustio životnu scenu.

Ispovest Eni Kondić o najtežim danima 

Nije joj bilo lako jer ova rođena Zadranka nije volela da se eksponira, posebno ne u trenucima neizmernog bola koji deli sa ćerkom Mirnom Savić

- Pune 33 godine sam se ujutru budila i uveče zatvarala oči na izvoru reke umetnosti. I ta reka me je oplakivala dan za danom. Nikad mi nije bilo dosadno. Moj Makso mi je dao i mir i strepnju, i ljubav i ljutnju... Sve mi je dao.

Pročitajte Pretužne slike iz Zadra - Nema od bola Eni Kondić ispratila voljenog Masima na večni počinak (foto)

- Ne bih menjala ništa, ni sekundu. Za 33 godine zajedničkog života imali smo jednu bračnu krizu iz koje smo izašli sa još jednim saznanjem. I to je bilo nešto najgore što nam se moglo dogoditi, da ostanemo jedno bez drugog. Dok smo zajedno rešićemo sve. Sada živim kaznu Božju, ali živim... - iskreno je rekla Eni. 

ATA Images

 

Kada je Masimo preminuo, Eni je izgubila volju za životom. 

- U početku sam potpuno izgubila volju za životom, zaista jesam. Mnogo su mi pomogli. Moja ćerka i njen dečko žive u Oslu, idem kod njih za Božić. Moj brat i nećaci su u Italiji i često idem kod njih sa drugaricom.

Moj otac je u Zadru, pa i ja tamo provodim vreme. Neko me stalno motiviše da živim dalje. Kako izgleda moj dan, teško je reći. Može normalno da počne, ponekad treba dva-tri dana da stvari budu u nekom ritmu, recimo jednostavno i normalno, a onda uđem u afekt tuge.

Kada je dijagnostikovana Masimova bolest? 

"U oktobru prošle godine. Sve se dogodilo u isto vreme. Proživeli smo pakao zbog dijagnoze, bili srećni što su Mirna i Igor našli tako dobre poslove u Norveškoj i u potpunosti se pripremali za veliki koncert u zagrebačkoj Areni u novembru.

Bio je to period 'roller coastera'. Nismo to iznosili u javnost, pokušali smo da se borimo sami, mislili smo da ćemo sve uspeti da rešimo.

Utoliko pre što je Masimo bio tako krhak, imao je ogromnu snagu da sve predstavi kao što je uradio."

Vedran Peteh

 

Eni je otkrila i detalj koji javnost o velikom umetniku nije znala. 

- Maks je bio vrlo zabavan. S njim, fakat, nikad nije bilo dosadno. Za sebe je znao reći da ima hrpu nepotrebnog znanja, a u stvari je imao hrpu znanja. Bio je vrlo duhovit i teatralan, pa bi to izneo tako da je sve prštalo.

Pročitajte Bebi Dol u šoku da njene velike ljubavi više nema, jedva izustila - Masimo je bio...

- Tako me je znao i nervirati. Isto bi prštalo, ali bismo se na kraju smejali, zagrlili i stvar rešili. Ima jedna velika vrlina koju je moj Makso imao, a malo ko je ima. Znao bi reći: "Oprosti". To je znao i reći, i pokazati. On nije rekao "oprosti" usputno, kao mnogi od nas. On je svako svoje "oprosti" odradio, imao volju i želju da to napravi. Kad bi me i izbacio iz takta, znao bi da se lepo izvini.

Instagram

 

Kako ste se nosili sa Masimovom dijagnozom?

- Sa mišlju „sve ćemo to rešiti”. Mislim da svi ljudi to tako doživljavaju. Borba je nešto prirodno, ona te samo vodi, a ti odeš i uvek vidiš svetlo na kraju.

„Kad to uradimo, biće dobro, kad uradimo, biće dobro“... Ipak, imali smo jako malo vremena za borbu - rekla je Eni na kraju intervjua za hrvatsku Gloriju

ATA Images

 

 

Komentari. (0)

Loading