Filip i Danica

Ovako se krsna slava obeležava u domu Karađorđevića, porodica na okupu

Autor:

13.12.2023 16:12

Foto:

Foto:

Slava porodice Karađorđević obeležena u duhu tradicije



Pravoslavni vernici danas obeležavaju krsnu slavu Sveti Andrej Prvozvani, a među njima su članovi kraljevske porodice Karađorđević.

Slava Filipa i Danice Karađorđević proslavljena je u krugu porodice, što je princ podelio na Instagramu.

Instagram

 

Fotografije sa slave porodice Karađorđević raznežile javnost

U duhu tradicije porodica se okupila ispred ikone, gde je uz slavsku sveću, kolač i vino obeležila ovaj sveti dan.

Na fotografijama smo videli Filipove i Daničine naslednike s kojima su kasnije produžili u crkvu da sveštenik osvešta kolač.

Pročitajte Filip i Danica Karađorđević objavili prve fotografije ćerke, princeza Marija je neodoljiva (foto)

– Krsna slava kod nas Srba predstavlja vekovni običaj i pečat identiteta čitavog naroda. Srećan sam što krsnu slavu proslavljam sa svojom porodicom, suprugom, sinom i ćerkom, i što smo Danica i ja konačno u prilici da kao Karađorđevići u našoj zemlji svoju decu odgajamo u duhu pravoslavne vere i tradicije.

 

 

Na ovaj poseban dan podsećam se trajnih vrednosti koje nas vezuju, ne samo kao porodicu već i kao članove dinastije Karađorđević. Naša istorija je bogata primerima liderstva, otpornosti i, što je najvažnije, negovanja porodičnih veza.

Pročitajte Filip i Danica Karađorđević ekskluzivno za Gloriju - Više od tri godine nismo kročili na Beli dvor

U ovim vremenima, više nego ikad, za nas je ključno da podržavamo ove vrednosti. Suština monarhije, pa i svakog vođstva, leži u kontinuitetu koji se obezbeđuje kroz naše sledeće generacije. Naša dužnost je da brinemo o svojoj deci, da im obezbedimo kontinuitet i naučimo ih da čuvaju i neguju naše duhovno i nacionalno nasleđe.

Jakov Simović

 

Dok podržavamo ove plemenite vrednosti, sećamo se i onih koji danas nisu sa nama. Iskreno se nadam i molim Svetom Andreju Prvozvanom da će sledeća godina biti oličenje jedinstva i snage porodice – napisao je princ Filip uz set fotografija.

 

Komentari. (0)

Loading