Alen Islamović

Alen Islamović osmehom prikrio veliku istinu: Hapsio sam vojnike po Beogradu, bio sam na dužnosti kada...

Autor:

09.11.2023 17:50

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Posao Alena Islamovića pre nego što je postao deo Bijelog dugmeta će vas iznenaditi



Jedna od omiljenih rok grupa na ovim prostorima „Bijelo dugme", uskoro proslavlja pedeset godina postojanja, a tim povodom, muzičari će se okupiti i održati koncert u Herceg Novom i to baš za doček Nove godine.

Pevač Alen Islamović o tome je govorio za emisiju „Ekskluziv", kada je otkrio da li će pedeset godina postojanja proslaviti velikom turnejom.

U intervjuu smo, osim nekoliko anegdota, saznali i koji je bio posao Alena Islamovića u mladosti.

Ekskluziv printscreen

 

– To je do Gorana. Goran je puno zaposlen svojim koncertima u svetu, i ja kažem da ‘Bijelo dugme’ jako retko svira, ali kad dobije jedan lep i prihvatljiv poziv od nekog grada koji želi baš iskreno ‘Bijelo dugme’ mi se okupimo pa dođemo – istakao je pevač.

Posao Alena Islamovića u mladosti mnoge je iznenadio 

Islamović je takođe otkrio da je pre nego što je počeo pevačku karijeru bio vojni policajac.

– U ovoj ulici, gde sada imamo promociju dočeka Nove godine, ja sam 1978. godine bio vojni policajac, pa sam obavezno po naredbi patrole morao da dođem ovde i pored ‘Tri šešira’ prođem da vidim da nema neke frke.

Pročitajte Hiljade žena je ludelo za njim - Ovako je Alen Islamović izgledao u mladosti (foto)

Ja sam kao vojni policajac hapsio vojnike koji su pravili nered po Beogradu, čak sam bio obezbeđenje i na velikom koncertu ‘Bijelog dugmeta’ koji su pravili na fudbalskom stadionu Partizana, ako se sećate.

To je bio veliki koncert, nema ko nije bio, ali ja sam bio na dužnosti i čuvao taj stadion i čuvao Gorana Bregovića i Bebeka, i ‘Prljavo kazalište’ i grupu ‘Time’.

Ata Images

 

Pevač je otkrio kako je sitnim koracima ostvario svoju veliku želju da postane pevač.

– Ja sam grabio kao neki mačak, pustio kandže i čekao priliku da se uhvatim za neku pesmu. Kad sam napisao pesmu ‘Motori’ i kada sam je otpevao, onda se meni otvorio svet i onda kad sam ja postao taj kad staneš pred ovako veliki broj kamera i onda ja pevam i sve kamere gledaju u mene, 70 posto, a 30 posto ko svira solo gitaru, baš nije ni interesantan.

Pročitajte Pre nego što je postala slavna, Brena je ovoj danas poznatoj pevačici bila bebisiterka

Tako da sam iskoristio tu pesmu ‘Motori’ i ‘Divlje jagode’ za neke svoje buduće projekte i dokazao da mogu doći u ‘Mančester junajted’, a to je ‘Bijelo dugme’.

Islamović se takođe prisetio jedne anegdote koja mu se desila u Rovinju.

– Izašli smo veseli iz tog restorana u Rovinju na trgu i ja sam video uličnog svirača koji je svirao na gitari prekrasno. Prišao sam mu i rekao: 'Ja se zovem Alen Islamović i voleo bih nešto sa tobom da otpevam'.

Ulični svirač je rekao da ne svira narodnjake, a kada ga je Alen pitao da li zna neku pesmu „Bijelog dugmeta” rekao je da zna „Đurđevdan”, pa su to otpevali zajedno.

– Posle pet dana Ivan Ljubičić, teniser koji je na ovim prostorima poznat, kaže prijatelju Novak Đoković te stavio na svoj Instagram, kaže prekrasnom se sviđa pesma – kroz smeh je rekao pevač.

Komentari. (0)

Loading