Goran Ivanišević

Zaradio na Australijan openu, sav novac dao na sestrino lečenje: Tužna priča Gorana Ivaniševića

Autor:

22.10.2023 21:46

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Sestra Gorana Ivaniševića dugo se borila sa leukemijom



Nekadašnji teniser, sada poznati trener Goran Ivanišević bio je jedan od najboljih hrvatskih sportista. Kada je imao 17 godina, spremao se za turnir u Australiji i nakon saznanja da njegovoj sestri nije dobro, doživeo je veliki šok.

‒ Pre nego što sam otputovao otac mi je rekao: ‘Imam loše vesti. Sestra ti je bolesna, moramo da joj se posvetimo, sad si sam’. Tretmani za tu vrstu bolesti, od koje je umiralo mnogo ljudi, bili su vrlo skupi i te noći nisam spavao ‒ ispričao je svojevremeno Goran.

Novac osvojen na turniru bio je namenjen za lečenje sestre Gorana Ivaniševića.

Profimedia

 

Sestra Gorana Ivaniševića godinama se borila sa opakom bolešću

Imala je rak limfnih čvorova kad je bila mlađa, prošla je silna zračenja i sve je ostavilo traga. Bolest se nije vratila, ali su oštećenja bila u svim mekim tkivima.

Posebno su stradala pluća i srce. Godinu dana pre smrti imala je tešku upalu pluća. Virus je napao tri zaliska i bila je potrebna promena.

Pročitajte Zavirite u sporni stan Gorana Ivaniševića koji potražuje od bivše supruge (foto)

Operacija je trajala 11 sati. Sve je prošlo u najboljem redu, planirali su kako da je probude. Međutim, javila se hipertenzija i nisu mogli da joj pomognu.

Uzeo sam sve novčane nagrade koje sam zaradio u gotovini, a do tada sam to gledao samo na televiziji. A onda sam, sećam se, otputovao na Dejvis kup protiv Danske u Beograd, i sav taj novac nosio sam sa sobom u jakni. Stjuardesa me je 16 puta pitala da li ću da skinem jaknu, ja sam svaki put odbio i rekao: ‘Ne, dobro mi je’.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

 

Kada je došao kući, ocu je dao jaknu u kojoj je bio sav novac od osvojene nagrade (oko 200.000 kuna) kako bi mogao da plati Srđanino lečenje.

Nažalost, ništa nije pomoglo.

Opaka bolest odnela je život sestre Gorana Ivaniševića kada se nakon operacije srca nije probudila. Kada je preminula, imala je 52 godine, a sahranjena je uz pesmu „Moj lipi anđele”.

Komentari. (0)

Loading