Đorđe Balašević

Osmehom krio najveću bol: Tragedija koja je obeležila život Đorđa Balaševića

Autor:

03.11.2023 16:55

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

O ovome je nerado govorio



Život Đorđa Balaševića obeležile su neizmerne sreće, ali nažalost i ogromne tuge. Panonski mornar koji nas je napustio pre dve godine, ostavio je neizbrisiv trag koji će pamtiti generacije.

Osim velikog umetničkog nasleđa, iza Đoleta je ostala porodica koja se i danas teško nosi sa gubitkom. Njegova supruga Olivera, ćerke Jovana i Jelena i sin Aleksa zauvek čuvaju uspomenu na supruga, oca i dedu, no, malo je poznato da imao sestru koja je davno preminula.

Sestra Đorđa Balaševića zvala se Jasna i bila je starija od njega pet godina. Od njene smrti nikada se nije oporavio.

Petar Đorđević

 

Naime, sve do trenutka kada je hospitalizovan zbog upale pluća, Đorđe je sa suprugom živeo u kući u kojoj je rođen, u Ulici Jovana Cvijića u Novom Sadu, koju je opevao i u svom hitu „Neki novi klinci“.

Pročitajte Verino prvo zimovanje - Aleksa Balašević sa suprugom i ćerkom uživa na posebnoj destinaciji (foto)

Sestri Đorđa Balaševića muzičar je posvetio pesmu

Međutim, Đorđe je stihove, osim Oliveri, posvetio i sestri, za koju je bio jako vezan.

Jedan od najtužnijih trenutaka u životu „Panonskog mornara“ bila je upravo Jasnina smrt, o kojoj nikada nije javno govorio jer mu je bilo suviše bolno, prenosi Zadovoljna.rs.

Ata Images

 

O sestri Đorđa Balaševića jako malo se zna, ali iz njegovih pesama se može zaključiti da je bila udata, kao i da je imala ćerku. Pojedini mediji pišu i kako je upravo njoj kantautor posvetio pesmu „Naopaka bajka“.

Komentari. (0)

Loading