Glinis Džons

Najstarija glumica na svetu proslavila 100. rođendan (foto)

Autor:

18.10.2023 17:14

Foto: Photo by Kevin Winter via Guliver Getty Images

Foto: Photo by Kevin Winter via Guliver Getty Images

Najstarija glumica na svetu od pre nekoliko dana je ona



Glinis Džons od 5. oktobra ove godine i zvanično je najstarija glumica na svetu, ali i najstarija živa Diznijeva legenda.

Čuvena Meri Popins rođena je 5. oktobra 1923. godine u Južnoj Africi kao ćerka poznatog velškog glumca Mervina Džonsa. Poznata po svojoj impresivnoj filmografiji i nizu priznanja, ona je jedna od poslednjih preživelih velikih zvezda iz zlatnog doba Holivuda i klasičnih godina britanske kinematografije.

Hulton Archive via Guliver Getty Images

 

Kroz impresivnu karijeru dugu osam decenija može se pohvaliti brojnim velikim ulogama i nagradama koje je dobijala. Osim glume, obožavala je ples i muziku te se i u tim vodama okušala, i to veoma uspešno.

Poslednjih godina živi u domu za starije osobe u Los Anđelesu,a pre trinaest dana oduvala je sa rođendanske torte sto svećica.

Najstarija glumica na svetu poznata je po ulozi Meri Popins

Svojom dugovečnošću i dostignućima, ona nosi titulu najstarije žive osobe nominovane za Oskara i Diznijeve legende, što je svedočanstvo njenog trajnog uticaja na svet filma i zabave.

Express via Guliver Getty Images

 

Na pitanje kako se oseća u vezi sa dostizanjem neverovatne prekretnice od 100 godina, najstarija glumica na svetu je otkrila da joj to ne smeta. Takođe je duhovito istakla da izgleda dobro za svoje godine.

Pročitajte Zbogom, večnoj dami... Sahranjena Branka Veselinović, najstarija glumica na svetu ispraćena na večni počinak (foto)

Priznaje da je volela da radi svoj posao i da se osećala dobro kada su joj aplaudirali za njen rad u "The Sundowners", za koji je takođe dobila nominaciju za Oskara. Kada joj je novinar rekao da će uvek biti upamćena po svom radu, Glinis je odgovorila da se tome i nada.

Keystone via Guliver Getty Images

 

Osim bogate karijere, glumičin život obeležila su i četiri braka, a poslednji put se razvela davne 1973. godine nakon čega joj niko nije osvojio srce.

 

 

Komentari. (0)

Loading