Branka Veselinović

Zbogom, večnoj dami... Sahranjena Branka Veselinović, najstarija glumica na svetu ispraćena na večni počinak (foto)

Autor:

14.02.2023 16:00

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Branka Veselinović sahranjena je u Aleji velikana na Novom groblju, a pre toga održana je dirljiva komemoracija u Jugoslovenom dramskom pozorištu



Glumica Branka Veselinović (105), najstarija glumica na svetu, sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građana u Beogradu. 

Pročitajte Sve je pokušala, ali sudbina nije htela - Do poslednjeg dana Branka Veselinović patila je za samo jednim

Ata Images

 

Ata Images

 

Poslednjem ispraćaju glumice prisustvovalo je tridesetak članova rodbine i prijatelja, a od kolega su bile samo glumica Branka Petrić i upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović.

ATA Images

 

Krst je nosio student glume Vladan Čalija, poslednjeg govora nije bilo pre nego je kovčeg sa telom preminule glumice spušten u grobnicu. 

Ata Images

Veliki broj poznatih okupio se u Jugoslovenom dramskom pozorištu, gde je održana dirljiva komemoracija.

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

Nakon minuta ćutanja u čast Branke Veselinović na komemoraciji su govorili direktorka JDP Tamara Vučković Manojlović, Irfan Mensur, Jelisaveta Sablić, Svetana Bojković, Nebojša Dugalić, Gordan Kičić, Jagoš Marković, Branka Petrić.

Pročitajte Odlazak najstarije glumice na svetu - Branka Veselinović preminula u 105. godini

ATA Images

 

ATA Images

 

ATA Images

 

Branka Veselinović je bila jedna od osnivača Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a podsećajući se na to, pozorište se na dan njene smrti emotivnim rečima oprostilo od glumice.

"U sredu 8. februara napustila nas je naša Branka Veselinović, glumica i član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od osnivanja. Komemoracija će biti održana u utorak 14. februara u 12.00 u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Branka Veselinović će biti sahranjena istog dana na Novom groblju u Beogradu. Opelo počinje u 14.00, a polazak iz kapele ka Aleji zaslužnih gađana je u 14.30. Opraštajući se s Brankom Veselinović, opraštamo se i sa poslednjim članom slavnog ansambla Jugoslovenskog dramskog pozorišta, s kojim je 1948. godine počela istorija naše kuće".

Branka Veselinović u svojoj bogatoj karijeri igrala je u više od 100 predstava i preko 50 televizijskih serija i filmova.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading