Tihomir Stanić

Pio sam dve litre žestine dnevno: Tihomir Stanić iskreno o problemu sa alkoholom, borba je dugo trajala

Autor:

16.09.2023 20:00

Foto:

Foto:

Borba Tihomira Stanića dugo je trajala, glumac otvorio dušu o alkoholizmu



Često se može čuti kako je stara garda glumaca nakon odigrane predstave volela do jutarnjih sati da sedi u pozorišnom kafeu i časti se alkoholnim pićima.

Među onima koji su umeli da pređu granicu bio je renomirani glumac koji je nakon tri decenije rešio da ostavi alkohol. Borba Tihomira Stanića nije bila laka, a o svom iskustvu on i danas iskreno govori. 

Boško Karanović

 

- Ja sam pio mnogo i neumereno. Kad sam krenuo svaki dan da pijem 2 litre žestine i nije bilo pitanje nemoj da piješ, nego nemoj toliko. Skloni smo da zaboravimo kakav je to otrov i koliko zla nanosi.

Pročitajte Ova prelepa dama rodila je Tihomiru Staniću dvoje dece ali 30 godina odbija da se uda za njega

Srećom, prestao sam u 42. godini, zato to nije uzelo toliko maha. Nije se toliko videlo, jer kada je čovek mlad, on podnese i razne druge tegobe, a ne samo alkohol.

Prestao sam da pijem 1. aprila 2002. godine. Znači, ne pijem više od 20 godina. Ranije sam rekao da neću piti 18 godina, dok ne postanem punoletan, trezan, ali kad je došla ta 18. godina, nije mi palo na um da nastavim.

Ja pričam mnogo o tome zato što mislim i video sam nekoliko primera da mogu da utičem na ljude. Pričati o tome utiče pozitivno na ljude da se oslobode tog zla, koje se zove alkohol - iskren je glumac. 

Borba Tihomira Stanića nije bila uzaludna. Zahvaljujući jakom karakteru glumac nikada više nije probao ni kap alkohola. 

- Dve godine pošto sam prestao da pijem tek sam video neke benefite od toga. Imao sam ogromnu snagu, u tome što sam se u raznim situacijama hrabrio rečenicom 'čekaj, ti si uspeo da prestaneš da piješ', da li je to čudo?

Pročitajte Tihomir Stanić - Ćerke su moje najveće blago i sreća

Jeste, pa ti možeš da radiš čuda. Ljudima bih posavetovao da slušaju decu. Ja sam toliko stvari naučio od dece - zaključio je Tihomir Stanić prilikom gostovanja na televiziji "Una".

Komentari. (0)

Loading