Tihomir Stanić na ovaj dan prevazišao problem koji ga je godinama mučio!

Autor:

02.02.2021 12:15

Foto:

Foto:



Tihomir Stanić jedan je od glumaca koji je obeležio, ali i promenio domaću scenu za sva vremena, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja. Neverovatnom harizmom srca domaće publike osvojio je istog trenutka kada se pojavio na sceni, ipak njegov put bio je trnovit, život mu je priredio razne izazov koje je on uspešno prebrodio i postao glumac kakvim ga danas znamo.

Tihomir Stanić, foto: Jelena Jovanov

U našem društvu mnoge stvari koje su normalne, zapravo nisu. Tihomir Stanić upravo se susreo s takvom situacijom, kao mladić, imao je velikih problema sa alkoholom koji mu je vremenom postao najveći porok.

- Pio sam mnogo, voleo sam da pijem. Snagom svog karaktera i volje sam prestao. Shvatio sam da ličim na mamu. I dok sam pio, ja sam mislio da je to vrlina. Naše društvo slavi piće i alkohol. Inače u mojoj porodici, meni niko nikada nije rekao nemoj da piješ. Rekli su mi nemoj toliko da piješ, kao da je piće nešto dobro. Nije dobro ni u malim količinima, to je otrov, zamuti mozak, uništava porodice, to je zlo - smatra Stanić iz današnje perspektive.

Pročitajte i Tihomir Stanić: Ćerke su moje najveće blago i sreća

Tihomir Stanič, foto: Jakov Simovic

Mnogi ne znaju, ali prvi april predstavlja svetski dan borbe protiv alkohola, a baš taj datum poseban je i za Tiku. Iako nesvesno, počevši kao šala, polako ali sigurno glumac je uspeo da se reši jednog od svojih najvećih poroka.

- To smatram jako važnom činjenicom u svom životu, ja nisam mogao da funkcionišem dok ne popijem, to je postala moja fiziološka potreba i kada sam shvatio da mogu, snagom karaktera, onda sam shvatio da mnoge stvari još mogu da uradim. Prvi april je dan borbe protiv alkoholizma. Ja to nisam znao. Ja sam uspeo tačno da prestanem na taj dan, ali nisam o tome razmišljao. Ja sam to izabrao kao dan šale i kad dođem u bife i kad me pitaju da li želim piće, ja im kažem da sam prestao da pijem od prvog aprila. I naravno, oni svi počnu da se smeju i niko me više ne dira - otkrio je glumac u emisiji 'Sceniranje'.

Tihomir Stanic, foto: Jakov Simovic

Zbog alkohola najviše trpi porodica!

Poznato je da su mnoge porodice, srećni brakovi, velike ljubavi doživeli potpuni krah upravo zbog alkohola. Verujemo da je upravo to bio jedan od najvećih motiva za Tiku da ostavi alkohol. Nebrojeno puta do sada isticao je da mu je porodica najvažnija, a koliko je ponosan na svoje naslednice Milenu Hanu i Sofiju Nađu svakodnevno ističe.

- Najveća sreća mi je kad ih vidim srećne, nasmejane i zadovoljne - rekao je nedavno Stanić o svojim ćerkama, a prenosi Srbija Danas.