Andrija Kuzmanović

Srbija ga je obožavala: Znate li ko je otac Andrije Kuzmanovića?

Autor:

01.09.2023 21:34

Foto:

Foto:

Otac Andrije Kuzmanovića dobio je brojne nagrade za doprinos u oblasti očuvanja i negovanja tradicionalne umetnosti



Andrija Kuzmanović našao se pod budnim okom javnosti nakon što je u medijima osvanula vest da je još pre mesec dana postao otac.

Ata Images

 

Kako Kurir saznaje, glumcu je sina podarila bliska prijateljica sa kojom nije u emotivnoj vezi, ali će zajedničkim snagama učestvovati u odrastanju deteta. 

Pročitajte Otac Andrije Kuzmanovića bi bio presrećan - Slavni glumac dobio sina

Budući da nastoji da sačuva privatnost Andrija se ovim povodom nije javno oglašavao, a publika svaku informaciju o njegovom privanom životu oberučke dočekuje. 

Osim slavnog glumca koji je neverovatnu popularnost stekao ulogom u filmu Montevideo, javnost je obožavala i njegovog oca, Radojicu Kuzmanovića

youtube printscreen

 

Naime, otac Andrije Kuzmanovića bio je dugogodišnji solista, umetnički direktor i nosilac nagrade za Životno delo Ansambla "Kolo". 

Svoj život posvetio je narodnoj igri, a za doprinos u oblasti očuvanja i negovanja tradicionalne umetnosti nagrađivan je najvišim priznanjima u zemlji i inostranstvu.

Pročitajte Dete možete uvek da napravite, ali morate da birate s kim - Andrija Kuzmanović nekada ovako govorio o zasnivanju porodice

Umetnički opus Radojice Kuzmanovića obuhvata više od 30 koreografskih dela i muzičko-scenskih prikaza, realizovanih u zemlji i inostranstvu.

Njegove koreografije se nalaze na repertoaru Ansambla "Kolo", Ansambla "Venac" i mnogih folklornih ansambala u zemlji i dijaspori, prenosi Glossy.

Bio je redovni saradnik RTS-a i stručni sagovornik na temama tradicionalne igre i koreografije, a bio je angažovan i kao koreograf na Pesmi Evrovizije u Beogradu 2008.

Jakov Simović

 

Otac Andrije Kuzmanovića iznenada je preminuo 18. marta 2019. godine, a glumac se od njega oprostio emotivnim rečima

- Dragi tajo, morao si, znam i ne krivim te. Samo mi nedostaješ, dragi tajo. Dragi tajo, hvala ti što smo prali kola, što sam ti krao šrafcigere i što si zbog mene često crveneo na roditeljskim sastancima.

Dragi tajo, nešto si mi danas mnogo drag, dragi tajo. Znam i zašto. Zato što te više nemam, pa sam se setio, kao i svaki prosečni zemljanin šta sam imao tek kad sam izgubio, dragi moj tajo.

Da, izgubio sam dragog taju. Zato svi vi, koji imate i dalje vaše drage taje zagrlite ih, pustite ih da vas uvek poljube jer će vam nedostajati, baš kao što ti meni već nedostaješ - naveo je, između ostalog, Andrija. 

Komentari. (0)

Loading