Neda Arnerić

Posle njegove smrti Neda Arnerić više nije htela da živi

Autor:

17.08.2023 09:38

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Ljubav Nede Arnerić bio je onPoznata televizijska, filmska i pozorišna glumica Neda Arnerić, svoju karijeru i status glumačke zvezde osvojila je još kao devojčica ulogom u domaćem filmu "San" iz 1966. godine. 

U profesionalnoj karijeri u kojoj je odigrala mnoštvo filmskih, televizijskih, ali i pozorišnih predstava.

Privatna Arhiva

 

Poznata umetnica je imala priliku da igra u mnogim italijanskim filmovima, kao i u blokbasteru "Tri karte za Holivud", ali i jednoj od najpopularnijih domaćih serija koja je prikazivana tokom 90-ih godina "Policajac sa Petlovog brda" u kojem je tumačila lik Natalije.

Tokom duge i plodonosne profesionalne karijere, dobila je brojne nagrade.

Pročitajte Trideset godina kasnije, naježićete se - Neda Arnerić preminula je baš na taj dan, neverovatno

Svoju ljubav prema sceni je otkrila pohađajući časove baleta u Dečijoj baletskoj grupi Danice Šetine, a u približno isto vreme, početko 60-ih godine bila je član Dečije dramske grupe Radio Beograda. 

Pored glume i scenskih igara, kojima se bavila, ona je završila Devetu beogradsku gimnaziju u Beogradu, a 1968. godine je upisala Akademiju za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu u klasi profesora Milenka Maričića.

Guliver Getty Images

 

Osim glume u kojoj je bila više nego uspešna, ona je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, a od 1985. do 1999. godine je vodila svoju galeriju "Atrijum" u Beogradu.

Najveća ljubav Nede Arnerić bio je on

Poznata po svojoj glumi, ali i lepoti koja je ovekovečena na platnu, ona je kada je u pitanju njen ljubavni život imala nekoliko partnera, ali je samo jedan bio njena istinska i prava ljubav. Sa kojim je od prvog susreta znala da je on čovek sa kojim će provesti ostatak života.

Naime, istaknuta glumica se prvi put udala za svog kolegu Dejana Karaklajića kojeg je upoznala na snimanju filma "Užička republika", nakon čega je pozvala agenta i rekla da odustaje od uloge, jer se zaljubila i udaje se.

Ne mareći za moguće posledice koje su mogle da budu, u vidu prestanka dobijanja ponuda za inostrane projekte.

Foto: Branko Pantelić

 

Brak dvoje umetnika je trajao dve godine, nakon čega je glumica ostala u prijateljskim odnosima sa svojim kolegom i bivšim supružnikom.

Pročitajte Voleli su se uprkos razlici od 32 godine, majka joj se protivila - Ovaj naš poznati glumac bio je Nedina velika ljubav

Njen sledeći izabranik je bio stariji od nje više od tri decenije, ali to glumicu nije sprečilo da se zbog ljubavi zameri i svojoj porodici i majici koja se protivila njihovoj vezi, pa je tako glumica izgovorila sudbonosno "da" svom izabraniku, slavnom glumcu Radetu Markoviću, koji je trajao tri godine, a kako je Neda svojevremeno izjavila uz njega je zavolela da sluša ozbiljnu muziku, tenis, skijanje i prirodu.

1981. godine, Neda je prilikom izvođenja predstave "Mušica" upoznala ljubav svog života i čoveka kojeg će neizmerno voleti, pored kojeg će ostariti i provesti više od 30 godina u zajednici, čiji je odlazak jako teško podnela.

Njena prava ljubav, koja je došla nakon drugog braka, bio je ugledni doktor i predsednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirugije.

Oni su nakon predstave otišli na večeru, a samo nakon nekoliko dane otpočeli su njihov zajednčki život koji je trajao nekoliko decenija u harmoniji i skladu.

Dalibor Danilović

 

Kako je glumica svojevremeno rekla:

- Imala sam sreću. Pre toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezivati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo drugarica koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu jeste taj jedan muškarac.

Prvo treba da se proba svašta, da se tačno nađe koja ti vrsta ljudi treba. Mora tu malo da se uključi racio, ne može se samo ići za emocijama. E, ja sam prvo isprobavala, a onda sam uključila i racio i shvatila da je on divan, plemenit, dobar, pošten, svetski čovek koji je mnogo putovao koji će me uvek voditi i biti korak ispred mene. Možda i neće biti tako, ali ja ću imati osećaj da je on uvek ispred mene za jedan korak i vodi me.

Iako su važili za skladan par, koji je proveo više od 30 godina zajedno, u jednoj harmoničnom i porodičnom odnosu, ostao je jedan nedosanjan san i praznina, a to je da nisu imali naslednike.

Godine 2019. Neda je za naš magazin ispričala da ne žali što se nije ostvarila kao majka, kada vidi kakva je svet postao, rečima:

- Ma koliko sam želela da imam svoje dete, maltene sam srećna što ga nemam. Podizati zdravo dete u ovako nezdravim uslovima zaista je neverovatna odgovornost. Ništa mi se nesviđa ovaj 21. vek, i bolje je što sam ušla u njega bez dece.

Instagram screenshot @domaca_kinematografija

 

Istaknuta umetnica je preminula 10. januara 2020. godine u svom stanu na Vračaru, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Publika i generacije koje dolaze pamtiće je po njenim ulogama i osmehu.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading