Neda Arnerić

Voleli su se uprkos razlici od 32 godine, majka joj se protivila: Ovaj naš poznati glumac bio je Nedina velika ljubav

Autor:

15.03.2023 11:57

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Ljubav Nede Arnerić bila je i ostala neiscrpna tema o kojom mediji i dan-danas pišu, a prosavljena glumica često je isticala da su joj emocije bile glavni pokretač u životu



Osim glume u kojoj je bila više nego uspešna, Neda Arnerić je diplomirala istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu, a od 1985. do 1999. godine je vodila svoju galeriju "Atrijum" u Beogradu.

Poznata po svojoj glumi, ali i lepoti koja je ovekovečena na platnu, ona je kada je u pitanju njen ljubavni život imala nekoliko partnera, ali je samo jedan bio njena istinska i prava ljubav. Sa kojim je od prvog susreta znala da je on čovek sa kojim će provesti ostatak života.

Pročitajte Ljubav Nede Arnerić bila je ogromna, posle njegove smrti nije htela više da živi

Dalibor Danilović

 

Naime, istaknuta glumica se prvi put udala za svog kolegu Dejana Karaklajića kojeg je upoznala na snimanju filma "Užička republika", nakon čega je pozvala agenta i rekla da odustaje od uloge, jer se zaljubila i udaje se. Ne mareći za moguće posledice koje su mogle da budu, u vidu prestanka dobijanja ponuda za inostrane projekte.

Brak dvoje umetnika je trajao dve godine, nakon čega je glumica ostala u prijateljskim odnosima sa svojim kolegom i bivšim supružnikom.

Ljubav Nede Arnerić bio je Rade Marković 

Njen sledeći izabranik je bio stariji od nje više od tri decenije, ali to glumicu nije sprečilo da se zbog ljubavi zameri i svojoj porodici i majici koja se protivila njihovoj vezi, pa je tako glumica izgovorila sudbonosno "da" svom izabraniku, slavnom glumcu Radetu Markoviću, koji je trajao tri godine, a kako je Neda svojevremeno izjavila uz njega je zavolela da sluša ozbiljnu muziku, tenis, skijanje i prirodu.

- Čak 32 godine je ogromna razlika, koju ja nisam osećala. S njim sam naučila da volim ozbiljnu muziku, da čitam pametne pisce, pripremam ulogu za pozorište. Naučila sam da skijam, da igram tenis, šetali smo po planinama, zavolela sam prirodu… Bilo nam je prelepo. I sve dok je Rade bio živ, kada god bismo se sreli, s nostalgijom smo se prisećali tih naših godina. On je imao veliku ulogu u mom životu - ispričala je glumica svojevremeno.

Pročitajte Najveća tajna Nede Arnerić - Planirala je da usvoji dete

Neda je bila mlađa čak i od Radetovog sina, poznatog filmskog reditelja, Gorana Markovića. On je prihvatio očev novi brak, pa se i Neda jednom prisetila:

- Goran je bio beskrajno duhovit čovek. U vreme kad sam bila u braku s njegovim tatom, to je za sve nas bila smešna situacija. Bila sam mu, zapravo, maćeha pa me tražio džeparac i pitao što sam kuvala za ručak. Posle je i Goran povukao na tatu, jer uvek je imao mlađe žene. Ne pada jabuka daleko od stabla.

Privatna Arhiva

 

Do poslednjeg dana on je bio najveća ljubav Nede Arnerić 

A onda je Neda 5. oktobra 1981. godin prilikom izvođenja predstave "Mušica" upoznala ljubav svog života i čoveka kojeg će neizmerno voleti, pored kojeg će ostariti i provesti više od 30 godina u zajednici. Njena prava ljubav, koja je došla nakon drugog braka, bio je ugledni doktor i predsednik Svetskog udruženja stručnjaka maksilofacijalne hirugije.

Oni su nakon predstave otišli na večeru, a samo nakon nekoliko dane otpočeli su njihov zajednčki život koji je trajao nekoliko decenija u harmoniji i skladu. Kako je glumica svojevremeno rekla:

- Imala sam sreću. Pre toga sam isprobavala svašta jer ne treba se vezivati za neke ljude koje znamo iz škole. Imam mnogo drugarica koje su se udale za svoje momke iz škole i sve što su imale u životu jeste taj jedan muškarac. Prvo treba da se proba svašta, da se tačno nađe koja ti vrsta ljudi treba. Mora tu malo da se uključi racio, ne može se samo ići za emocijama. E, ja sam prvo isprobavala, a onda sam uključila i racio i shvatila da je on divan, plemenit, dobar, pošten, svetski čovek koji je mnogo putovao koji će me uvek voditi i biti korak ispred mene. Možda i neće biti tako, ali ja ću imati osećaj da je on uvek ispred mene za jedan korak i vodi me.

Pročitajte Neda Arnerić ekskluzivno za Gloriju - Želim da se vratim u život

Dalibor Danilović

 

Iako su važili za skladan par, koji je proveo više od 30 godina zajedno, u jednoj harmoničnom i porodičnom odnosu, ostao je jedan nedosanjan san i praznina, a to je da nisu imali naslednike. Godine 2019. Neda je za Gloriju ispričala da ne žali što se nije ostvarila kao majka, kada vidi kakva je svet postao, rečima:

- Ma koliko sam želela da imam svoje dete, maltene sam srećna što ga nemam. Podizati zdravo dete u ovako nezdravim uslovima zaista je neverovatna odgovornost. Ništa mi se ne sviđa ovaj 21. vek, i bolje je što sam ušla u njega bez dece.

Često je u intervjuima isticala koliku ljubav gaji prema svom suprugu, a njegovu smrt nikada nije mogla da preboli. Istaknuta umetnica je preminula 10. januara 2020. godine u svom stanu na Vračaru, a sahranjena je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (1)

Loading
Сеновић

16.03.2023 09:17

Где си био? Нигде. Шта си радио? Ништа. Памет јој није ишла уз лепоту.