Najveća tajna Nede Arnerić: Planirala je da usvoji dete

Autor:

10.02.2022 11:59

Foto:

Foto:

Velika diva srpke i jugoslovenske glumačke scene, Neda Arnerić, bila je žena blage naravi i gospodstvenog držanja



Kad smo se upoznali u njenoj kući na Vračaru, u Mačvanskoj ulici na mestu gde se danas nalazi novoizgrađena višespratnica, delovala je na mene pozitivno smirenošću, tolerancijom i uvek blago nasmejanim licem. Dok smo sedeli u bašti i čekali da fotograf Branko Pantelić završi svoj deo posla, pokušavajući da umiri mešansca jazavičara Paju koji je bio uzbuđen gostovanjem dvojice neznanaca na njegovom terenu, priznala mi je da je dugo planirala da usvoji dete.

Pročitajte i Svi će kad odem pričati kako sam bila velika glumica - Dve godine bez Nede Arnerić

Foto: Branko Pantelić

 

Uprkos tome što je u pojedinim delovima života žarko želela decu i smatrala da bi bila odlična majka, u poslednjem periodu života nije zažalila što nije imala potomstvo.

- Čini mi se da bih bila talentovana majka. To nije samo moj zaključak, već i mojih prijatelja. Blaga sam i tolerantna. To što nemam potomstvo ne smatram najvećim životnim neuspehom. Daleko od toga. Hvala bogu što me nije stavio na muke podizanja dece u ovako teškoj zemlji. Čak mislim da je bolje što ih nisam ni imala.

Pročitajte i Neda Arnerić - Ne odustajte kada ostanete sami, ljubav nema granica

Guliver Getty Images

 

Jedno vreme je ozbiljno razmišljala o usvajanju deteta.

- Dugo sam radila na tome. Kad sam sakupila potrebne informacije i rešila da usvojim, izbio je rat. Uplašila sam se odgovornosti da vaspitavam dete u takvim okolnostima - priznala mi je Neda Arnerić koja je sišla sa životne pozornice 18. januara 2020. godine.

 

 

 

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading