Jon Cirjak

Milijarder sa trideset petoro dece: Da li ste znali da je ovaj moćnik Brenin i Bobin venčani kum (foto)

Autor:

12.05.2023 15:00

Foto:

Foto:

O svadbi nema detalja koji se ne zna, ali javnost kao da je zaboravila ko je Brenin i Bobin kum



Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović u skladnom i divnom braku žive više od tri decenije.

I dok se u javnosti veoma često mogu pronaći slike sa njihove gala svadbe, javnost je malo upućena u to ko je bio Brenin i Bobin kum.

Ivan Vučićević

 

U pitanju je bogati nekadašnji teniser rumunskog porekla, Jon Cirjak. On danas ima 84. godine i bogatstvo o kakvom mnogi sanjaju.

Pročitajte Svi su mislili drugačije! Otkrivena porodična tajna Živojinovića, Boba sve priznao

Sa zaradom koja se procenjuje na dve milijarde dolara, on je najbogatiji sportista svih vremena i ujedno je jedini bivši sportista koji je dospeo na listu milijardera.

Poređenja radi, Rodžer Federer ima zaradu od 450 miliona dolara. Novakovo bogatstvo se procenjuje na 200 miliona dolara, a Nadalovo na 180 miliona dolara. Dakle, i kada Novak, Rodžer i Rafa spoje zarade, ne mogu da imaju ni polovinu Cirjakovog bogatstva.

Ali, Cirjak novac nije zaradio samo od tenisa, naročito ne od turnira, kojih i nije osvojio mnogo tokom karijere.

Bio je uspešan agent nekolicine tenisera, od toga je sjajno zarađivao. Ipak, najveće bogatstvo stekao je tek posle devedesetih godina prošlog veka.

Cirijak se nakon pada komunističkog režima Nikolajea Čaušeskua vratio u Rumuniju i postao zastupnik "Metro AG", zatim i "Mercedesa".

Osim poslovnog, Cirjak je imao i buran privatni život. Danas živi u Monte Karlu sa troje dece koje je dobio u braku. Međutim, on sam kaže da ima čak tridesetdvoje vanbračne dece, a takođe brine i o 300 napuštenih mališana, kojima je sagradio pravi mali privatni raj u Brašovu.

Cirjak je u maju 2014. godine, tokom stravičnih poplava koje su zadesile našu zemlju, donirao novac za pomoć ugroženima i još jednom pokazao da je veliki humanista.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading