Lepa Brena

Ekskluzivno za magazin Gloria! Razdvojeni za 31. godišnjicu, Brena: Nijedan brak nije idealan, svašta nam se izdešavalo

Autor: Gloria.rs

08.01.2023 20:00

Foto: Andreja Damnjanović

Foto: Andreja Damnjanović

Lepa Brena za magazin Gloria otkriva zašto je godišnjicu braka provela odvojeno od suprugaPevačka diva Lepa Brena zadovoljna je ispratila ispratila 2022. godinu. Posle pauze koju je nametnula pandemija vratila se pevanju i nastupima, a uspela je i da ostvari svoj dugogodišnji san, počela je da proizvodi čarape. Raduje se što će u januaru na putovanju po Južnoj Americi sa suprugom Slobodanom obeležiti 31 godinu braka, s obzirom na to da su na dan godišnjice, 7. decembra, bili na različitim kontinentima. Od Deda Mraza je u 2023. poželela da se magija Nove godine i praznika nastavi, sa mnogo ljubavi, razumevanja i radosti.

Kako ste obeležili 31. godišnjicu braka?

- Bobu i mene u poslednje vreme često drugi podsećaju na to, što se uglavnom događa kada mnogo radimo. Tokom pandemije korone imali smo prilike da celu godinu većim delom provedemo zajedno, ali čim se stanje normalizovalo, vratili smo se obavezama i užurbanom tempu, kao što i ceo svet živi prebrzo. Boba je na dan godišnjice bio u Americi, ja na putu po regionu, pa smo se tek sutradan ujutru setili i jedno drugome čestitali. Zapravo, naša deca su nas podsetila i hvala im na tome. Naučili smo ih da postoje neki jubilarni, važni momenti kad treba da budemo na okupu i proslavimo ono što traje, jer sve što traje toliko dugo sigurno ima kvalitet.

Pročitajte Pre 30 godina Lepa Brena zaklela se na večnu ljubav - Događaj koji joj je promenio život

Andreja Damnjanović

 

Intimno slavlje za vas dvoje imaćete na putovanju?

- Biće to uzbudljiv odmor na kome ćemo uživati, planiramo da u januaru obiđemo Čile, Brazil i Argentinu. Neke od destinacija jesu fensi, druge nisu, ali Boba i ja volimo da putujemo, da vidimo nešto novo i drugačije. Spadam u osobe, valjda sam to naučila u detinjstvu, koje kad mnogo rade i završe sve poslove, kažu sebi da konačno idu na zasluženi odmor. Tada se radujem što sam ispunila sve što sam planirala, pa odmor dođe kao nagrada. Takav dogovor smo sestra, brat i ja imali i sa roditeljima, trudili smo se da u školi dobijemo što bolje ocene jer smo znali da nas očekuje letovanje.

Andreja Damnjanović

 

Lepa Brena za magazina Gloria - Nijedan brak nije idealan

Tokom godina bilo je i kriza i teških situacija. Kako ste ih prevazilazili?

- Nijedan brak nije idealan, takav ne postoji. Ali ako ljudi vole i poštuju jedno drugo, ako imaju tu tradiciju, jer se to i nasleđuje, odnosno uči u porodici, onda sve može da se prevaziđe. Pored ljubavi, ljudima je potrebno i poštovanje, a ono treba da se stekne i zasluži. Mi smo tokom 35 zajedničkih godina, od toga 31 u braku, imali razne situacije, svašta nam se izdešavalo, i lepo i ružno, i mislim da nas je to još više spojilo kao bračne partnere i prijatelje. Kao i našu decu, jer su ljubav, poverenje i snaga da se izdrže teški momenti u porodici nešto što zaista treba i znati i umeti. Kad bi postojala knjiga, neki pravilnik za brak, sigurna sam da bi bila među najčitanijima, ali je do sada, nažalost, niko nije napisao.

Pročitajte Brena uživa u Monte Karlu, a ova svetska zvezda joj je prva komšinica

Privatna Arhiva

 

Sinovi Stefan i Viktor su se osamostalili, kod kuće ste sada samo vi i vaš suprug. Je li to učvrstilo vašu ljubav?

- Boba i ja sada zaista uživamo. Mnogo više smo posvećeni jedno drugom. Prosto, predivan je osećaj kada znate da ste sa nekim prošli dosta teških stvari koje su vas ojačale i dale vam snagu da ustanete i idete dalje. A lepi trenuci su nešto što zaleči sve te rane. Nas dvoje smo uvek voleli da radimo i stvaramo, da budemo primer i deci i okolini. Kada čovek nema posao, on ne poseduje socijalnu sigurnost i sve je drugačije. Mi gradimo sopstvene karijere, ali i nastojimo da imamo kvalitetno zajedničko vreme.


Trajete na estradi 41 godinu, postavili ste letvicu visoko. Neki od vaših rekorda teško će biti nadmašen.

- Raka Đokić, jedan do neprevaziđenih menadžera i kreatora imidža pevača, bio je veoma inovativan i s njim i sa Slatkim grehom imala sam veoma interesantan i plodonosan period u karijeri. Održali smo 31 koncert zaredom u Domu sindikata i za jedan nastup nadmašili Iva Montana i Silvi Vartan koji su u čuvenoj pariskoj Olimpiji pevali 30 dana. Imali smo i 17 uzastopnih koncerata u Centru Sava, a u jednom trenutku na tržištu se pojavila i lutkica Lepa Brena, pošto je na koncerte dolazilo baš mnogo male dece. Ne postoji dvorana u nekadašnjoj Jugoslaviji, od Vardara do Triglava, u kojoj nismo nastupili, a nekad smo držali i po tri koncerta dnevno, u 14, 17 i 20 sati.

Pročitajte Pre Brene voleo je nju - Ovo je prva supruga Bobe Živojinovića, rodila mu je sina Filipa (foto)

 

Andreja Damnjanović

 

Na nastupima ste i došli na ideju da pokrenete svoj brend čarapa?

- Bila sam poznata ne samo po usponima nego i po padovima, i svaki put bih ustajala kao da se ništa nije desilo, ali kolena su mi često bila krvava, čarape uvek pocepane. Tada nisu postojale toliko čvrste i jake čarape, a ujedno i mekane, nežne i prijatne za nošenje. Bile su od sintetike koja iritira kožu. Danas znam da sam veoma osetljiva na materijale koje nosim i izuzetno vodim računa o tome. Još od 1987. imala sam životnu želju da napravim svoje čarape, za žene svih godina i kilograma, jer je činjenica da nisu sve konfekcijskog broja 34 ili 36. Na Balkanu su žene krupne, visoke i jake, ali ipak najlepše u Evropi. I smatram da ne treba da nam mere svaku boru i kilogram koji dobijemo.

Kada si mlad, onda je zaista lako biti lep i zgodan, ali kad dođete u zrelije godine, treba biti kulturan i vaspitan i ne zamerati nikome što je stariji i malo puniji. Sve godine imaju svoje faze i lepotu. Proces izrade naših čarapa traje tri meseca, prvo se hijaluronska kiselina zajedno sa nanočesticama zlata ubacuje u niti u Španiji, potom se one prave u Italiji. Uskoro će se na tržištu pojaviti i termo varijante, kao i seksi kolekcija, i biće dostupne i onlajn na www.ladyb.world. Veoma sam srećna zbog toga, to mi je podiglo nivo energije i adrenalina.

Andreja Damnjanović

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading