Mira Banjac

Javnost zabrinuta: Mira Banjac danima ne izlazi iz kuće, odbila sve poslovne ponude

Autor:

02.05.2023 17:00

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Zdravlje Mire Banjac nedavno je bilo veoma ugroženo, a glumica priznaje da sada danima ne izlazi iz kuće



Glumica Mira Banjac (93) poslednjih nedelja boravi isključivo u svom domu, na šta nije navikla, budući da je i u desetoj deceniji veoma aktivna i da i dalje aktivno glumi. Zdravlje Mire Banjac odmah je dovedeno u pitanje.

- Danima ne izlazim iz kuće i mada su me mnogi zvali da nešto snimamo, odbila sam sve poslovne ponude. Ne dajem ni intervjue, u suštini, sve sam po ko zna koliko puta ispričala. Ali pratite šta se dešava, možda bude nekog povoda da razgovaramo.

Pročitajte Skrivena istorija - Šta je Tito rekao Miri Banjac dok su šetali Novim Sadom

Dalibor Danilović

 

Ko zna, možda još nešto uradim - rekla je Mira za "Alo" i objasnila da nema posebne uspomene na Praznik rada, Prvi maj, budući da je čitavog života radila.

- Ma kakav 1. maj, i ne sećam se kako je to bilo. Uvek sam radila, nisam imala vremena da nešto proslavljam - iskrena je glumačka legenda. 

Mira je zbog sepse i bolova u kolenima dva i po meseca bila vezana za bolničku postelju, ali nije gubila optimizam, niti se uplašila smrti.

Dalibor Danilović

 

Zdravlje Mire Banjac bilo je ozbiljno narušeno

Njen jedini strah bio je da neće ponovo moći da stane pred kamere, a sebi za svaki rođendan poželi samo dobro zdravlje i da nastavi da radi posao koji najviše voli.

- Poželela sam samo da budem zdrava, da mogu da radim i da nikada ne mirujem, a ne da me zalivaju kao biljku - rekla je jednom prilikom. 

Tajnu dugovečnosti nije otkrila, ali je za Gloriju svojevremeno priznala da treba sačuvati glavu i zdrav razum.

Pročitajte Zdravlje Mire Banjac ugroženo, glumica doživela saobraćajnu nezgodu - Moglo je da bude mnogo gore

Dalibor Danilović

 

- Svima govorim da je važno osluškivati organizam. U godinama koje imam bitno je pomoći sebi, ne možete čekati da sve uradi lekar. Osluškivati signale koje telo šalje znači pratiti svoje zdravlje i učiniti sve što je u vašoj moći. Čuvam glavu jer ona “telefonira” svemu.

Čitam mnogo. Interesujem se i za filmove i za pozorište i trudim se da održim zdrav razum. Tome sam uvek težila, bilo da sam umela ili ne, padala, dizala se, gubila se i ponovo nalazila. Bila sam lukava, birala sam za prijatelje pametne ljude od kojih sam mnogo naučila.

To su moji univerziteti. To je lepši deo mog života. Nedaće prouzrokovane nesnalaženjem u trenucima, to ipak pripada meni lično.

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading