Mira Banjac

Briga i strepnja zbog sina jedinca, Mira Banjac: Sve imam, samo snage nemam

Autor:

28.05.2023 19:46

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Poznata dramska umetnica zbog problema sa zdravljem ne prihvata nove ulogeDramska umetnica Mira Banjac ne prihvata nove uloge, poslednjih meseci potpuno se povukla iz javnosti.

Zbog problema s nogom, koju je povredila u saobraćajnoj nesreći u avgustu 2021, kretanje joj je otežano, a dodatnu strepnju i brigu ima iz razloga što je narušeno i zdravlje njenog sina jedinca Branislava Brane Jovanovića.

Umetnica, koja je čitavog života predano i naporno radila, sad je prinuđena na mirovanje, što joj prilično teško pada jer je iz rada crpla životnu energiju.

Dalibor Danilović

 

- Sve imam, samo snage nemam. Teško se krećem, ne izlazim nigde, ne prihvatam nove uloge i ništa se ne događa. Ali nisam sama, dolaze prijatelji koji donose sve što mi je potrebno - otkriva glumica.

I pored blistave karijere i brojnih uloga koje su je od kuće odvajale čak i po godinu dana, Mira je oduvek bila privržena porodici i sinu jedincu.

Pročitajte Dugovečna dama srpskog glumišta- Mira Banjac napunila 93 godine

- Porodica je porodica, uopšte nije važno koliko ima članova. Ona je izvor iz koga crpimo poimanja o životu, moralu, ljudima, centrala od koje dobijamo radost, snagu i energiju.

Brana i ja se odlično slažemo. Dobar je sin, razume moj posao, putovanja, odsustva zbog snimanja, a ja njegovu ljubav prema lovu.

Dalibor Danilović

 

Tromesečno mirovanje prekinula je samo zbog odlaska u Jagodinu, gde je otvorila 49. pozorišni festival Dani komedije, iako priznaje da se teško pokrenula iz Novog Sada.

- Kazala sam sebi da ovo ne mogu da propustim, iz mnogo razloga. Volim Jagodinu, oni ovde nisu tri godine imali festival. Zato sam odlučila da na njihovu svečanost idem, pa šta bude da bude.

Pročitajte Neumorna devojčica - Vratila se onome što najviše voli

Neka se srušim na sceni, ali taj užitak, susret sa publikom, pružiću i sebi i njima. I volim što sam ovde, što se družim sa glumcima, sa gledaocima - rekla je glumica.

Uoči otvaranja festivala, u njenu čast u Kulturnom centru Jagodine Muzej pozorišne umetnosti Vojvodine priredio je izložbu “Sva lica Mire Banjac”. 

Komentari. (0)

Loading