Rada Đuričin

Moždani udar sve je promenio, Rada Đuričin: Bolje se osećam, samo nemam dovoljno snage

Autor:

25.02.2023 20:00

Foto: Sandra Perović

Foto: Sandra Perović

Popularna dramska umetnica Rada Đuričin uspešno se oporavila od posledica moždanog udara i mašta da ponovo izađe na pozorišnu scenu kako bi se srela s vernom publikom



Zdravstveno stanje slavne srpske glumice Rade Đuričin (88) značajno se popravilo poslednjih meseci. Kada je prošlog juna smeštena na odeljenje intenzivne nege Specijalne bolnice za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava” sa simptomom akutnog moždanog udara, doktori su bili oprezni u prognozama kako će teći opravak s obzirom na to da kod takvih pacijenata, posebno ukoliko se nalaze u zrelom životnom dobu, postoji mogućnost komplikacija. Rada je iznenadila sve i povratila psihofizičke funkcije mnogo brže nego što su najveći optimisti očekivali.

Pročitajte Pozdravio se sa Holivudom, bio cimer sa Bjelom - Ovo je sin Rade Đuričin, iznenadićete se čime se bavi

Sandra Perović

 

- Bolje se osećam, samo nemam dovoljno snage, ali se nadam da ću i nju povratiti. Maštam da se ponovo nađem u pozorištu. Kad bih opet stala na pozornicu, znam da bi mi bilo još bolje -  rekla nam je velika dramska umetnica u kratkom razgovoru i zamolila da veći intervju odložimo za proleće.

Pročitajte Iznenadićete se kad saznate koliko ima godina - kralj Aleksandar Karađorđević je bio živ kad je rođena Rada Đuričin

Ata Images

 

Uspešnom oporavku, pored angažovanja sina Radana Popovića, prijatelja i medicinskog osoblja koje je 24 sata brinulo o njoj, najviše je doprineo boravak u domu u Višnjici, u kome je, u blizini Dunava, imala sve uslove da se regeneriše. U poslednja dva-tri meseca pojavila se na nekoliko gradskih događaja, što je veoma obradovalo javnost Srbije, posebno onu koja prati umetnost i kulturu.

Pročitajte Najvažnija bitka slavne glumice

Ata Images

 

Povratak u društvene tokove sugerisali su joj i doktori uvereni kako je to neophodan korak na putu do potpune samostalnosti u obavljanju svakodnevnih poslova. Tako je krajem novembra Rada prisustvovala dešavanju u hotelu Zepter na Terazijama, gde se s osmehom, njenim zaštitnim znakom, zadržala u razgovoru sa koleginicom Ivanom Dudić, TV voditeljkom Suzanom Mančić i novinarkom Vesnom de Vinča.

Boris Jakić

Autor

Komentari. (0)

Loading