Nataša Kovačević

Nataša Kovačević za Gloriju: Zbog Sofije drugačije gledam na svet

Autor:

04.02.2023 14:00

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Nataša Kovačević o majčinstvu, ćerki Sofiji i tome kako se privikava na neprospavane noći



Nataša Kovačević zapamtiće 2022. po najlepšim stvarima koje su joj se dogodile u životu. Godina je otpočela je venčanjem sa Vukom Stojakovićem početkom marta, a završila se rođenjem ćerke polovinom decembra. Ona i suprug postali su roditelji devojčice Sofije, koju su oboje, kao i čitava familija, dočekali s velikim nestrpljenjem i radošću.

- Lepe vesti i događaji nizali su se bukvalno kao na traci, ali vrhunac je bilo Sofijino rođenje. Svaki početak nosi određene izazove. Koliko god da smo se oboje spremali za njen dolazak, nijedna knjiga, iskustvo ili savet ne može vas potpuno pripremiti za roditeljstvo. Sada, kada Sofija ima nepuna dva meseca, mogu da kažem da smo i suprug i ja ušli u rutinu i da uživamo gledajući je kako raste i napreduje. Veoma se radujemo svemu što predstoji.

Pročitajte Bajkovit kutak- Nataša Kovačević pokazala sobu za bebu, ovo je mali raj za princezu (foto)

Privatni album

 

Koliko vam je Sofija promenila život, s obzirom na to da ste izjavili da živite bajku?

- Ćerka je stigla u pravom momentu i definitivno je upotpunila naše živote. Moram priznati da sada drugačije posmatram svet oko sebe, dala mi je novu perspektivu i uz to veliki osećaj odgovornosti. Trudiću se da uradim sve što je u mojoj moći da bezbrižno raste i da budem dostojna uloge majke.

Koja roditeljska dužnost vam je najteža, a koja najlakša?

- Svaka majka, sigurna sam, dobro zna koliko emotivnih uspona i padova dolazi iz dana u dan, posebno nakon porođaja. Ipak, ne mogu da kažem da mi bilo šta pada teško. Suprug i ja smo s vremenom naučili da funkcionišemo nenaspavani a da pritom ne nedostaje šale i smeha.

Privatni album

 

Koliko vam suprug Vuk pomaže?

- Tata je maksimalno posvećen svojoj princezi i zaista je uživanje gledati ih zajedno. Iz sopstvenog iskustva znam koliko je poseban odnos između oca i ćerke, a ja sam veoma srećna i ponosna što imam partnera na koga mogu da se oslonim u svakom momentu i što ravnopravno podeljenih uloga odgajamo našu bebu. Kad se teret podeli nadvoje, svi izazovi se lako savladaju.

Imate li već neke posebne rituale s bebom?

- Još je mala i vrlo nepredvidiva, tako da je svaki novi dan različit i zanimljiv na svoj način. Ipak, trudimo se da uveče zadržimo tu neku uvežbanu rutinu kupanja i uspavljivanja, u kojoj zaista uživamo i Vuk i ja.

Kompletan intervju pročitajte u novom broju magazina Gloria 

Gloria

 

 

Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading