Nataša Kovačević

Trudna Nataša Kovačević oduševila: Ovog puta će suprug ići na porodiljsko odusustvo

Autor:

07.04.2024 12:58

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Trudnoća Nataše Kovačević došla je u pravom trenutku, u porodicu uskoro stiže...



Nataša Kovačević Stojaković (29) u petom je mesecu trudnoće i uskoro će na svet doneti sina, kome su ona i suprug Vuk odabrali ime Strahinja.

Trudnoća Nataše Kovačević celu porodicu je obradovala jer su želeli da njihova ćerka Sofija, koja je u decembru napunila godinu dana, ima društvo u detinjstvu i podršku tokom celog života.

Dalibor Danilović

 

Nekadašnja košarkašica, danas predsednica Fondacije „Nataša Kovačević” za pomoć mladim sportistima i njihovom obrazovanju i ambasadorka mladih evropskog ogranka Međunarodne košarkaške federacije (FIBA) nije zahtevna trudnica, već pravi planove da se ubrzo posle porođaja vrati obavezama u fondaciji.

Da li vas je trudnoća iznenadila?

- Naša želja je bila da ne pravimo veliku vremensku razliku između dece, tako da nismo bili iznenađeni kad smo saznali da sam u drugom stanju. Neizmerno smo se obradovali.

Ne bih se usudila da kažem da smo sve pažljivo planirali, jer život uvek ima neki svoj tok i raspored, ali sa sigurnošću tvrdim da naša porodica, u naša četiri zida, živi svoju malu bajku, i radujemo se svim izazovima koji predstoje.

Trudnoća Nataše Kovačević najviše je obradovala malenu Sofiju

Radujete li se što ćete dobiti dečaka?

- Radujemo se što čekamo zdravu bebu i što trudnoća, za sada, prolazi u najboljem mogućem redu. Naravno, lepo je što posle devojčice stiže dečak.

Odrastala sam uz brata i stoga mogu da tvrdim da je odnos brata i sestre poseban, jak i nesalomiv. Upravo zbog toga mi je drago što će Sofija i Strahinja imati jedno drugo za ceo život.

Ko je odabrao ime?

- Kada smo čekali prvo dete, opklada između supruga i mene odlučivala je ko će dati ime. S obzirom na to da je Vuk „pobedio” u prvom izvlačenju, jedini pošten scenario bio je da drugoj bebi ja dam ime.

Bilo je nekoliko imena u opticaju, ali Strahinja mi je bilo favorit od samog starta.

Privatna Arhiva

 

Kako podnosite drugo stanje, jeste li zahtevna trudnica?

- Pošto Sofija još nije napunila dve godine, za mene je apsolutno nemoguće da budem komplikovana. Iskreno, osim što stomak postepeno raste, nemam utisak da sam u drugom stanju, budući da je Sofija ta koja diktira tempo našeg života.

Nemam vremena da uživam u ovoj drugoj trudnoći, ali ona sa sobom nosi dozu sigurnosti jer znam šta me čeka.

Stiže li suprug da se posveti Sofiji?

- Ona je definitivno tatina ćerka, veoma je vezana za njega.

Vuk izuzetno vešto balansira između posla i porodice tako da apsolutno uspeva da joj se posveti i trudi se da svakog dana pronađe period koji će provesti isključivo sa njom.

Za mene nema veće sreće nego gledati ih kako se igraju i kreiraju svoj mikrosvet u sklopu naše male porodice.

Pročitajte Nataša Kovačević trudna drugi put, u porodicu stiže...

Pretpostavlja li Sofija da će uskoro imati društvo?

- Još je mala da bi potpuno bila svesna šta se dešava i šta nas očekuje. Za sada zna da stiže neki bata, zna da pokaže gde on spava, mazi ga i šalje mu poljupce. To je i više nego dovoljno za apsolutnu sreću.

Kako su porodice reagovale na vest o prinovi?

- Svi su bili presrećni, neizmerno se raduju što dobijamo novog člana. Istovremeno su i ponosni, svaka porodica na svoj način.

Koliko vam pomažu suprugovi i vaši roditelji?

- Bake i deke su pravi superheroji. Njihova pomoć nam zaista mnogo znači, pogotovo sada kada sam u drugom stanju.

Lepo je što možemo da se oslonimo na njih kada treba da završimo neke poslovne obaveze, a mi se trudimo da ih ne opterećujemo više nego što je to potrebno.

Dalibor Danilović

 

Jeste li aktivni u trudnoći?

- Moram priznati da je ovo period kada posao pomalo trpi, ali to je normalan tok stvari. Naravno, uvek se trudim da izdvojim dovoljno vremena i posvetim ga radu naše male fondacije.

Izuzetno sam ponosna na svog supruga koji će ovaj put ići na odusustvo za negu deteta, svoju karijeru staviti na pauzu i time meni omogućiti da se svom poslu vratim ranije.

Verujem da će biti naporno u narednih godinu dana, ali i da nakon toga sledi mirniji i skladniji period.

Komentari. (1)

Loading
Стефан

07.04.2024 15:54

Мајку у неким стварима не може да замени нико, па ни њен муж и отац детета. Ако није нужно мајка треба да буде уз дете у најранијем периоду.