Zoran Kalezić

Skromno i u krugu najbližih: Zoran Kalezić ispraćen na večni počinak

Autor:

06.01.2023 16:10

Foto: Ata Images

Foto: Ata Images

Sahrana Zorana Kalezića bila je u Danilovgradu



Danas je na Novom groblju u Danilovgradu na večni počinak ispraćen Zoran Kalezić koji nas je zauvek napustio u sredu 4. januara. Posle duge i teške borbe sa karcinomom pluća Kalezić je preminuo u 73. godini. 

Pročitajte Fatalna ljubav u sedmoj deceniji - Fotografije sa tajnog venčanja Zorana Kalezića i 15 godina mlađe izabranice

ATA Images

 

Da odaju poslednji pozdrav došli su brojni poštovaoci lika i dela legende narodne muzike, a opelo su služili sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske.

Budući da je Kalezić osećao da mu je ostalo malo vremena, u poslednje vreme se često sećao svog kuma Tome Zdravkovića i govorio da će zajedno pevati u carstvu nebeskom.

Inače, uprkos velikoj želji, sin Zorana Kalezića Filip nažalost nije mogao da prisustvuje sahrani jer živi u Americi.

Pročitajte Mislio je da ima vremena - Poslednja želja Zorana Kalezića ostaće zauvek neostvarena, pretužno

Ata Images

 

- Vest o smrti oca jako je pogodila Filipa. I pored ogromne želje da dođe na sahranu, on nije u mogućnosti. U Americi važe sasvim drugačija pravila nego kod nas u smrtnim slučajevima. On živi u Čikagu. Zato će čim mu se ukaže prilika da dođe u Crnu Goru i ode ocu na grob. Sa svojim tatom bio je u stalnom kontaktu, bio mu je velika podrška u teškoj borbi sa opakom bolešću koju je Zoran, nažalost, izgubio - ispričao je izvor blizak porodici Kalezić.


Do poslednjeg dana uz Zorana je bila supruga Irena, s kojom se venčao 2017. godine i kojoj je posvetio pesmu, koju je napisao tokom bolesničkih dana. O tome je i javno pričao.
Gloria.rs

Autor

Komentari. (0)

Loading